Podlaha do detskej izby

Tagy:  laminátová podlaha, drevená podlaha, marmoleum

Sponzorované odkazy:

Podlaha do detskej izby

Budujete alebo rekonštruujete detskú izbu a premýšľate, aká podlaha tam bude najvhodnejšia? Tak samozrejme chcete takú, ktorá je odolná proti poškriabaniu a vlhkosti, iste tiež chcete, aby bola hrejivá, pretože deti si najradšej a najčastejšie hrajú na zemi. Tak ktorú teda vybrať?

Drevená a laminátová podlaha

drevená podlahadrevená podlaha

Autor: i-podlahy.cz laminátová podlahalaminátová podlaha

Autor: i-podlahy.cz

Drevené podlahy majú dlhú životnosť, sú pevné, dobre izolujú a dobre sa udržujú. Na rozdiel od kobercov nezadržiavajú prach, a teda sú vhodné pre alergikov a astmatikov. Pri poškodení je možné dosku vymeniť alebo obrúsiť a znovu prelakovať. Nevýhodou je vyššia cena a absorpcia vlhkosti. Zároveň ak premýšľate nad podlahovým kúrením, je drevená podlaha nevhodná.

Laminátové podlahy vznikli v sedemdesiatych rokoch a stali sa veľkým hitom. A nie to je divné, ich položenie je rýchle a ľahko sa dajú rozobrať, ľahko sa udržujú, sú odolné proti škvrnám a nevadia im ani ihlové podpätky. Nevýhodou je chladnejší a tvrdší povrch, a tiež je nutné položiť pod laminátovú podlahu protihlukovú podložku.

Marmoleum

MarmoleumMarmoleum

Autor: i-podlahy.cz

Marmoleum nie je žiadna novinka, vyrába sa už od konca devätnásteho storočia. Predtým sa používalo hlavne v telocvičniach, nemocniciach alebo jasliach. V súčasnosti ho stále viac ľudí preferuje aj v domácnostiach pre jeho výhodné vlastnosti.

Jedná sa o linoleum z prírodného materiálu, kde v základe je ľanová fermež s prímesou živice, vápenca, pigmentov a múčky z dreva a korku. Medzi jeho výhody patrí dlhovekosť, dobré tepelné vlastnosti, potlačenie množenia baktérií a mikroorganizmov, takže je vhodné pre alergikov a astmatikov. Ďalej tiež tlmí hluk a šetrí kĺby, je odolné voči poškriabaniu, vode a vlhkosti, je vhodné na podlahové vykurovanie a na výber je pestrá škála farieb. Obstarávacia cena je v porovnaní s laminátovou podlahou vyššia, ale oproti drevenej zas nižšia. Takže taký zlatý stred so všetkými výhodnými vlastnosťami pre detskú izbu.

Článok Podlaha do detskej izby bol publikovaný 15. ledna 2018 v 00.00 v rubrike Byt. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...