Ako na hluk od susedov?

Tagy:  správa bytových domov, montáž sadrokartónu, tesniace tmely

Ako na hluk od susedov?

Zaobstarali ste si aj vy vysnívaný byt a máte hlučných susedov? Prekáža vám hudba a rámus za múrmi? Aj toto má svoje riešenie!

Pomôcť vám môžu sadrokartónové dosky, ktorými obložíte stropy a steny. Tak do značnej miery odbúrate rachot, štekot psov, krik detí i ďalší lomoz. Pri inštalácii si môžete všetko zariadiť svojou pomocou, alebo sa obrátiť na správu bytového domu aby prerokovala vhodné firmy, prípadne si remeselníkov nájsť sami.

montáž sadrokartónových dosiek na stropmontáž sadrokartónových dosiek na strop

Sadrokartónové dosky sú de facto panely z lisovanej sadrovej hmoty stlačenej medzi dva kartóny papiera, alebo laminátové podložky. Vnútorná hmota medzi doskami je sušená tvrdá zmes síranu vápenatého, surového sadrovca, papierových či sklenených vlákien, mletej ​​sadry, škrobu a penidiel.

Využitie sadrokartónu

Sadrokartón je dnes obľúbeným a jednoduchým riešením všade tam, kde chcete rýchlo a efektívne vystavať priečky, rekonštruovať interiér, zatepliť ho, alebo odhlučniť. Sadrokartónové dosky sú príjemným materiálom vhodným ako do rodinných domov, ale obzvlášť bytov, kde sa riešia mnohé neriešiteľné dispozície bytu aj hluk.

rekonštrukcia bytovej jednotkyrekonštrukcia bytovej jednotky

Typy sadrokartónových dosiek

Podľa rôznych pridaných látok existuje viacero druhov sadrokartónových dosiek, a každý druh má trochu iný účel, preto sú dosky odlíšené farebne. Biele sú štandardné a univerzálne, zelené majú impregnáciu proti vlhkosti, ružové so sklenenými vláknami patria medzi protipožiarne a modré slúžia práve k odhlučneniu.

Sami či s firmou?

Ak nie ste si istí, že odhlučnenie sadrokartónovými doskami zvládnete sami, pozvite si na montáž sádrokartonu firmu, alebo živnostníka, teda remeselníka. Je to rýchla a efektívna cesta ku kvalitnému a profesionálne vykonanému výsledku.

tesniace tmely sú silikónové, polyuretánové a tzv. neutrálne tmelytesniace tmely sú silikónové, polyuretánové a tzv. neutrálne tmely

Pri úprave stien pomocou sadrokartónu je často nutné po jeho inštalácii riešiť nové obklady. Tu sú prínosom tesniace tmely, ktoré dopomôžu k vyplneniu všetkých potrebných škár. K dispozícii sú silikónové, polyuretánové a tzv. neutrálne tmely podľa typu povrchov a obkladov. Na sadrokartón je ideálny neutrálny tmel.

Zdroj foto: Stavbyrekonstruk­cie.sk; Homepro.sk; Skarujsmapei.sk

Článok Ako na hluk od susedov? bol publikovaný 22. srpna 2018 v 23.15 v rubrike PR články. Autorom článku je Pavla Jelínková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...