4 silné dôvody, prečo je obklad na stenu z prírodného kameňa najlepší

4 silné dôvody, prečo je obklad na stenu z prírodného kameňa najlepší

V dnešnej dobe sa na obklad na stenu kladú náročné požiadavky. Okrem toho, že by mal byť maximálne funkčný a ľahko udržiavateľný, mal by tiež esteticky pôsobiť a vhodne dopĺňať najbližšie okolie. V prípade, že si vyberiete obklad na stenu z prírodného kameňa, nič nepokazíte. Naopak, v nasledujúcich riadkoch vám ukážeme, v čom spočíva tajomstvo jeho obľúbenosti.

1. Kamenný obklad zlepšuje kvalitu bývania

Už dávno nie je tajomstvom, že kamenný obklad na stenu pôsobí ako izolácia, čím bráni únikom tepla a vzniku tepelných strát. Takto teplo ostáva v miestnosti, vy nemusíte miestnosti nadmerne vykurovať a šetríte vaše náklady na kúrenie. Navyše, kamenný obklad pomáha tlmiť nepríjemnú ozvenu. To má vplyv na zníženie celkovej hlučnosti v miestnosti. Keďže sa jedná o prírodný materiál, samostatne alebo v kombinácii s drevenými prvkami vytvára harmonické a štýlové prostredie na bývanie.

2. Vysoká odolnosť = jednoduchá údržba

Jednou z mnohých predností kamenných obkladov na stenu je ich farebná stálosť a odolnosť. Zatiaľ, čo maľovka a tapety môžu po čase blednúť, olupujú sa alebo odliepajú, obklad steny z prírodného kameňa nemusíte premaľovávať či preliepať. Naopak, zachováva si svoj pôvodný vzhľad a vôbec nestráca na kráse – bez nutnosti príliš častého ošetrenia alebo starostlivosti. Navyše je nehorľavý, preto sa často používa na obklad krbov. Impregnovaný obklad na stenu je odolný aj voči vode a bežným nečistotám. Vďaka upravenému povrchu a uzavretým pórom neprepúšťa špinu do hĺbky, čím si aj bez údržby zachováva svoj bezchybný vzhľad.

3. Originalita spojená s nadčasovosťou

Prírodný kamenný obklad na stenu poskytuje bývaniu originálny vizuálny dizajn. Na rozdiel od priemyselne vyrábaných obkladov je každý jeden kus unikát a má svoj neopakovateľný charakter. Prírodný kameň je jedinečný svojou špeciálnou textúrou a farbami. Ušľachtilý vzhľad kameňa tak môže byť veľmi atraktívnym prvkom vnútorných priestorov bytov a rodinných domov.

Podľa umiestnenia obkladu si môžete vybrať ako z kameňov nepravidelných tvarov (napríklad andezit, vápenec, kvarcit), tak z rezaných formátovaných kameňov (porfýru), ruly, vápenca a ďalších) alebo efektných a praktických obkladových pásikov.

4. Kamenný obklad na stenu vizuálne zväčšuje priestor

Mramor žltý leštený – remienkový kamenný obklad, foto: kamenskalica.skMramor žltý leštený – remienkový kamenný obklad, foto: kamenskalica.sk

Cítite sa vo vašej spálni, obývačke či vstupnej chodbe stiesnene? S pomocou obkladového kameňa môžete izby opticky zväčšiť. Ak použijete svetlé farby kameňa, ako napríklad remienkový obklad zo žltého lešteného mramoru, alebo smotanový až bledohnedý travertín, môžete tento dojem ešte umocniť. Tmavé farby kameňa, napríklad remienkový obklad na stenu z čierneho mramoru zase dokonale predelia priestor, či zvýraznia ľubovoľnú časť steny.

Mramor čierny – remienkový kamenný obklad, foto: kamenskalica.skMramor čierny – remienkový kamenný obklad, foto: kamenskalica.sk

Článok 4 silné dôvody, prečo je obklad na stenu z prírodného kameňa najlepší bol publikovaný 16. září 2018 v 22.15 v rubrike PR články. Autorom článku je Inzercia. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...