Dokonalý interiér rodinného domu

Tagy:  rolety, okno, obklady, schody, schodiská

Dokonalý interiér rodinného domu

Neexistuje snáď nikto, kto by netúžil po krásnom a modernom bývaní. Luxusné doplnky, najmodernejšie trendy, multifunkčné spotrebiče, dizajnová podlaha, nádherný nábytok… Bohužiaľ nie každému sa tento sen splní. Väčšinou sa musí človek uspokojiť s tým, čo má. Dokonalé bývanie môžete vykúzliť aj s menšou finančnou sumou, v malom byte či dome. V rodinnom dome môžete celkový dizajn zmeniť schodmi.

Bezpečné schody

Ak staviate rodinný dom, určite sa pozastavíte nad otázkou schodiska, ktoré bude praktické a hlavne bezpečné. Schody môžete mať aj v mezonetovom byte. V prvom rade, ak sa pustíte do rekonštrukcie alebo stavby schodov, myslite na praktickú funkciu, vekové rozhranie vašej rodiny a v neposlednom rade na bezpečie. Bohužiaľ práve schody bývajú často miestom úrazu. Skĺznutie, spadnutie, príliš strmé alebo neprirodzene točité. Ak máte deti, bezpečie je v takom prípade to najdôležitejšie. Schodiská sú často jednou z najvýraznejších dominánt v interiéri.

Mlynárske schody

Moderné mlynárske schody sú ideálnym riešením hlavne do menších miestností. Ide o najobľúbenejší variant schodov. Svojou konštrukciou zaberú najmenej miesta. Úplne dokonale vyzerajú do podkrovia, do drevenej chalupy alebo na terasy. Najkvalitnejší materiál je samozrejme masívne drevo – dub a buk, teda tvrdé drevo. Schody môžu byť rovné ale aj zatočené. Ak zvolíte variant so zábradlím, odporúčam tiež drevené.

Pravidelné používanie

Po schodoch chodíme hneď niekoľkokrát denne. Mali by sme im venovať rovnakú starostlivosť, ako ďalším miestnostiam a dôkladne sa o ne starať. Odporúčam zaobstarať si kvalitné obklady na schody – betón, tehly, sadru, kameň alebo masívne drevo. Obklady by mali byť vysoko odolné a mať dlhú životnosť.
Drevené obklady a betónové schodisko spolu pekne ladia. Skvele vyzerajú v interiéri a v dizajnovej miestnosti.

Od schodov k oknám

Schodisko je ústredným prvkom domu, odporúčam vybrať naozaj ten najlepší typ. Ak si neviete rady, obráťte sa na odborníkov, ktorí vám zaiste poradia.
Ak chcete aby váš dom naozaj rozkvital, stavte aj na ďalšie detaily, ako sú napr. látkové vzorované rolety pre strešné okná, ktoré sú vyrábané z kvalitných materiálov, ktoré môžu podčiarknuť efekt vonkajšieho svetla v izbe, obliečky, malé dekoračné vankúšiky atď. V dnešnej dobe máte pri nákupe dizajnových prvkov z čoho vyberať.

Článok Dokonalý interiér rodinného domu bol publikovaný 17. prosince 2018 v 22.30 v rubrike PR články. Autorom článku je Eva Gomelská. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...