Je na čase odstrániť sivú z našich interiérov? I. diel

Sponzorované odkazy:

Je na čase odstrániť sivú z našich interiérov? I. diel

Osobne si veľmi dobre pamätám, keď cca pred šiestimi rokmi do našich interiérov, ba dokonca aj do časopisov o bývaní, sa pomaly, ale iste začali vkrádať fotografie interiérov ladených do sivej farby. Keďže sa trendy v oblasti interiérového dizajnu tiež behom času vracajú, rovnako ako pri oblečení, bolo veľmi prekvapivé, že sa v podstate odnikiaľ vynorila sivá farba.

Tá, ktorá snáď nikdy nebola v móde, zrazu mala prevziať nadvládu nad našimi interiérmi a náladou. Prečo sivá? Veď sa jej každý vyhýbal ako čert krížu – ako v dome, tak aj na oblečení. Nikto túto nudnú, škaredú farbu, nikdy nemal rád. Alebo to bolo len všetko v našich hlavách? Vďaka prísloviu, že kto nosí sivú, je tak maximálne nudný patrón, či sivá kancelárska myš, bez kreativity?

Sivá nie je len pre lenivé a nudné nátury!

Sivá farba si musela naozaj veľmi ťažko vybudovať miesto v našich srdciach a na výslní našich obývacích izieb, spálňach, prikrývkach a závesoch. Už vlani sa začali posmešníci radovať, že sivá konečne odíde a obývacie izby sa rozžiaria novými farbami. Ale čo sa nestalo? Začala byť v móde béžová. Ha! Áno je neutrálna, nadčasová, ale z môjho pohľadu ešte viac nudná, než tá sivá. Ľudia, ktorí hltajú módne trendy, utekali do obchodu, nakúpili béžové prikrývky, gauče, vankúšiky, aby zistili, že ich ani život v béžovom kráľovstve nenapĺňa. A teraz prichádza otázka za milión eur. Ak máte doma sivé väčšie kusy nábytku – sedaciu súpravu, kreslá, koberce, musíte sa naozaj sivej farby vo veľkom zbavovať a investovať ťažko vydreté peniaze do nákupu nového nábytku do obývačky, aby návštevy nepovedali, že nerozumiete interiérovému dizajnu?

Jasné, že nemusíte!

Je len na vás, akým spôsobom si to doma zariadite, a pokiaľ vám vyhovuje sivá, je to čisto vaša vec, aj keby ste mali doma leopardie tapety a prikrývku na gauči, nenechajte si do toho, ako vyzerá váš domov, od nikoho hovoriť!

*Pokračovanie článku o sivej farbe v našich interiéroch nájdete TU *.

Článok Je na čase odstrániť sivú z našich interiérov? I. diel bol publikovaný 23. března 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...