Čo je to drevodom a aké výhody prináša?

Čo je to drevodom a aké výhody prináša?

Moderná doba prináša moderné riešenia a výnimkou nie je ani dom postavený z drevenej konštrukcie. My vám prinášame základné informácie o tom, čo je to drevodom, aké výhody prináša a prečo by ste si ho mali kúpiť práve vy.

Dom postavený z drevenej konštrukcieDom postavený z drevenej konštrukcie

Každý človek má na stavbu domu vlastné požiadavky. Dom by mal spĺňať funkčnú a estetickú funkciu, nemal by byť finančne nákladný a náklady na bývanie a energiu by mali byť čo najnižšie. Drevodom spĺňa všetky tieto požiadavky, dokonca ešte oveľa viac.

Drevodom – o čo ide?

Drevodom alebo inak povedané nízkoenergetický dom je konštrukcia, ktorá pozostáva najmä z prvkov vyrobených z dreva. Montované stavby z dreva sa dnes dajú postaviť v priemere za 100 až 150 dní. Najlepším predpokladom je dôkladné naplánovanie vopred so spoločnosťou, ktorú si vyberiete. Drevo sa preukázalo ako materiál, ktorý šetrí v úspore energií. Drevodom v súčasnosti funguje ako obnoviteľný zdroj, ktorý extrahuje z ovzdušia oxid uhličitý, čím sa stáva vysoko ekologický.

Dokonale vyvážené teploty

Drevo má pozitívny vplyv na vnútornú klímu a váš organizmus. Nikto nemá rád kolísanie teplôt, kedy sú steny domu nepríjemne horúce alebo naopak, príliš studené. Drevené steny ponúkajú vynikajúcu ochranu pred chladným počasím v zime a horúčavami v lete.

Prečo si zaobstarať drevodom?

Je vedecky dokázané, že drevené stavby majú dlhú životnosť. Dajú sa zariadiť podľa vašich predstáv špeciálnymi architektmi. Drevodom a kvalitné screenové rolety, to je tá najlepšia kombinácia a spôsob ako zostať štýlový aj pri vlastnení drevodomu. Náklady za stavbu zabezpečujú tú najvyššiu kvalitu a prefabrikácia komponentov šetrí čas.

Screenové rolety, foto: profirol.skScreenové rolety, foto: profirol.sk

Pokiaľ ste zástancom ekológie, drevodom je tá správna voľba pre vás. Extrahuje oxid uhličitý z ovzdušia čím výrazne prospieva prostrediu okolo vás. Okrem toho sa montovaný dom postaví v krátkom čase a pri montáži spôsobuje oveľa menej hluku, prachu a odpadu ako bežné murované a betónové stavby.

Článok Čo je to drevodom a aké výhody prináša? bol publikovaný 22. února 2021 v 21.30 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...