Trendy v bývaní na rok 2024 – prekvapí nás ešte vôbec niečo?

Sponzorované odkazy:

Trendy v bývaní na rok 2024 – prekvapí nás ešte vôbec niečo?

Rovnako ako trendy v oblasti obliekania sa interiérové trendy objavia a zmiznú. Pri interiéri je trend v kurze síce dlhší čas ako oblečenie, ale jednu vec majú spoločné. To, že sa zase určite niekedy vráti do módy!

Zdá sa byť neskutočné, že pred malou chvíľočkou bol ešte rok 2023 a teraz už sme za polovicou prvého mesiaca nového roka. Všetko nejako veľmi uteká. Pokiaľ ste sa rozhodli v tomto roku k tomu, že interiér svojho domu, či bytu prerobíte, určite vás zaujíma, aké interiérové trendy sú tento rok v kurze. S tým, ako sa nám blíži jar, všeobecne mávame pocit, že je potrebné doma niečo prerobiť, zmeniť, vylepšiť. Možno je to tým, že trávime až príliš času v interiéri a ľahšie nám naša domácnosť zovšednie.

Čo bude moderné v roku 2024?

Určite sa stále budeme držať trendu mať doma viac zelene, to sa už drží niekoľko rokov a má to veľa dôvodov. Takže ak ešte doma nemáte živé zelené kvety, šup pre ne do obchodu. Naopak vyhoďte sušené kvety a škaredé umelé napodobeniny. Nie sú pekné a navyše nie sú dobré ani podľa starého čínskeho učenia feng šuej. Zeleň vám navyše bude pripomínať jar a vy sa budete môcť tešiť na prvé pučiace snežienky a bledule v záhradke.

Zeleň môžete dodať do interiéru aj pomocou náteru. Čo tak skúsiť mätovo zelenú? Ak nemáte odvahu na taký radikálny zásah, kúpte si aspoň bytový textil v zelenej farbe, napríklad uteráky, osušky, utierky, alebo pár obliečok na vankúše.

Vzhľad miestnosti môžete zmeniť aj tým, že nábytok presuniete a uvidíte ten rozdiel. Aj v roku 2024 interiérom kraľuje skôr minimalizmus, a tak sa snažte, aby vaše izby nepôsobili preplneným dojmom. Ak máte nejaké kusy nábytku, zbytočné komody, v ktorých nič nemáte, ale neviete čo s nimi, tak ich nekompromisne vyhoďte, predajte, alebo darujte. Uvidíte, ako sa vám vo voľnejšom priestore bude lepšie dýchať a žiť.

Aj tento rok by mali byť interiéry plné svetla, slniečka a vzduchu, kúpte nové záclony, vyhrňte žalúzie a snažte sa do domu dostať čo najviac prirodzeného svetla. Teraz nám v zime chýba viac ako inokedy a presvetlené interiéry sú vždy veselšie a príjemnejšie, než depresívne miestnosti so závesmi plné tmavého rustikálneho nábytku.

Pomaly, ale iste sa k nám opäť vracajú tapety, takže ak vás napadlo, že ich doma použijete, máte zelenú. Len pozor pri výbere vzorky, nech sa vám príliš skoro neopozerá. Na stenách by okrem tapiet mali byť aj veľkoformátové obrazy v podobe zaujímavých a originálnych foto obrazov a foto plátien.

Život do interiéru prinesú aj čerstvé rezané kvety vo váze na jedálenskom stole. A pokojne si ich ženy môžu kúpiť samy, pokiaľ nemajú partnera, ktorý by im ich daroval.

Čo sa týka riadu a tanierov, tento rok je v móde modrá, ak máte doma servis v námorníckom štýle, budete neskutočne in.

Do kúpeľní sa vkráda romantika, kvietky, sviečky, jemné dekory na uterákoch a veselšie farby.

Bytový textil je v znamení ľanu. V lete sa predpokladá návrat tohto zabúdaného materiálu. Ak uvidíte niekde ľanové obliečky na vankúše, či prikrývky, neváhajte ich kúpiť, budete pripravení.

Článok Trendy v bývaní na rok 2024 – prekvapí nás ešte vôbec niečo? bol publikovaný 20. ledna 2024 v 07.00 v rubrike Dom a Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...