Kúzelné nanohubky vyčistia veľa vecí. Viete, na čo ich nepoužívať?

Sponzorované odkazy:

Kúzelné nanohubky vyčistia veľa vecí. Viete, na čo ich nepoužívať?

Nanohubky sa stali veľmi oceňovanými pomocníčkami v domácnosti. Poradia si s množstvom škvŕn, vybielia stenu aj podrážku na topánkach, ušetria peniaze za čistiace prostriedky. Nič na svete však nie je dokonalé a my vám prinášame zoznam vecí, ktoré by ste pomocou nanohubky namiesto vyčistenia mohli poškodiť.

Pri správnom použití môže kúzelná nanohubka urýchliť a uľahčiť čistenie viac, než akýkoľvek iný čistiaci pomocník. Nanohubka je vyrobená z melamínovej peny, ktorá pôsobí ako veľmi jemný brúsny papier. Je skvelá na čistenie odolných stôp a neporiadkov, ale môže tiež poškriabať určité povrchy a odstrániť ochranné nátery.

Určite pomocou nanohubky nečistite kamenné grilovacie dosky, a ďalšie plochy napríklad zo žuly, mohli by sa nanohubkou poškriabať a ďalšie škvrny by sa v ryhách dlhšie držali. Namiesto nanohubky použite utierky z mikrovlákna, jemný čistič a viac sily.

Ani teflónový riad sa nesmie čistiť nanohubkami. Sú abrazívne a rovnako ako drôtenky by mohli teflónový povrch narušiť. Z rozrušeného povrchu teflónovej panvice sa vám potom budú do jedla uvoľňovať škodlivé chemikálie a to znamená jediné – budete musieť panvicu vyhodiť.

Povrchy z nerezovej ocele sa môžu zdať ako veľmi odolné, ale ak ich budete pravidelne čistiť nanohubkou, vytvoria sa malé škrabance. Predmet potom nebude krásne lesklý, ako keď bol nový.

Jedno veľké nie tiež platí pre displeje, monitory a obrazovky. Môžete byť z kúzelných vlastností nanohubky natoľko nadšení, že ju budete chcieť používať stále a všade. Dajte si však pozor a nanohubkou tieto veľmi citlivé povrchy nečistite.

Rovnako tak sa vyhnite čisteniu povrchu vášho automobilu pomocou nanohubky, zdá sa byť jemná, ale môžete pomocou nej vyškriabať lak až na ten základný. A iste viete, že lakovačské práce lezú veľmi do peňazí.

Pokiaľ radi surfujete po internete, zbierate babské rady a vyžívate v DIY projektoch, radšej si k nim tiež prečítajte referencie, poprípade si vygooglite, či ten skvelý nápad z videa nemôže váš majetok skôr poškodiť.

https://sk.pinterest.com/…49949651521/

Článok Kúzelné nanohubky vyčistia veľa vecí. Viete, na čo ich nepoužívať? bol publikovaný 18. ledna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...