Máte radi cvičenie? Vyskúšajte trampolínu!

Máte radi cvičenie? Vyskúšajte trampolínu!

Trampolínu dnes vídame na väčšine záhradách. Ak ju vaše dieťa ešte nemá, určite po nej túži. Vyberte takú, ktorá vydrží a neohrozí bezpečnosť vašich detí.

Deti skákanie milujú. Je prekvapivé, že aj tie, ktoré inak pohybu príliš neholdujú. Práve táto pohybová pomôcka je tak cestou k tomu, ako aj to vaše, trebárs nie práve pohybovo zdatné a štíhle dieťa, dostať od počítača a naučiť ho milovať pohyb.

Trampolíny sú hitom nielen na Slovensku

Ortopédi a úrazový chirurgovia síce strašia, koľko úrazov sa na trampolínach stane, avšak strašiť tým, že z trampolín ich pred tým toľko nebolo, je nezmysel. Neboli trampolíny – neboli ani úrazy z nich. Určite sa však vyplatí vybrať si trampolínu bezpečnú. Aká to je?

Najlepšie trampolíny z Hawaja

Kvalitné a bezpečné trampolíny dodáva český internetový obchod Hawaj a nájdete ho aj na slovenskej webovej stránke www.hawaj.sk. Sortiment trampolín je veľmi bezpečný.

Každá trampolína má stabilnú konštrukciu, prekrytie pružín, uzavretý výstup spoza siete trampolíny a sieť. Tá je naviac vnútorná, za pružinami, takže je ešte menšia pravdepodobnosť, že sa malému športovcovi dostane nedopatrením noha medzi pružiny. S takým zabezpečením, aké nájdeme u trampolín Hawaj, je to takmer nemožné.

Najbezpečnejšie sú veľké trampolíny. Majú väčší priestor pre skákanie a sú bezpečnejšie aj v prípade, že na trampolíne skáčete spolu s dieťaťom. Aj keď podľa odborníkov sa nikdy neodporúča, aby v priestoroch trampolíny bolo naraz viac ľudí. Lenže čo robiť, keď to deti baví viac s nami než samotné, alebo chcú na trampolínu pozvať kamaráta?

Hľadáte lacné trampolíny?

Aj tie Havaj.sk ponúka. Ide o rozmerovo menšie trampolíny určené výhradne pre jedného skákajúceho. Aj lacná trampolína svoj účel splní a je dobrým riešením i na menšiu terasu.

Naučte deti skákať na trampolíne bezpečne

Určite je vhodnejšie, ak je dieťa na trampolíne samo, a súčasne pod dozorom dospelého. Dôležité je dieťaťu vštiepiť zásady bezpečného skákania. S kamarátmi skákať len v dostatočnej vzdialenosti. Vyhnúť sa súčasnému skákaniu rôzne ťažkých osôb. Dieťa by tiež nemalo skúšať žiadne akrobatické prvky, pokiaľ nevie poriadne kotrmelec, nie je rozcvičené a ideálne do doby, dokiaľ nemá základy gymnastickej prípravy. Tú dnes môžu deti získavať na rôznych krúžkoch a navštevovať ho je najlepšou prevenciou aj čo sa týka bezpečného skákania na trampolíne.

Kúpte deťom trampolínu

Nákup trampolíny, to sú jedny z najlepšie investovaných peňazí. Dieťa sa stane pohybovo zdatnejším a bude mať záujem tráviť vonku viac času. Môže získať vzťah k pohybu. Bude štíhlejšie, vybuduje si dobrý svalový základ. Cena trampolín naviac nie je nijak vysoká a tie kvalitné dlho vydržia. Trampolínu vždy bezpečne upevnite. Na Hawaj.sk kúpite ak kotviace sady pre trampolíny.

Článok Máte radi cvičenie? Vyskúšajte trampolínu! bol publikovaný 30. srpna 2022 v 08.15 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...