Klimatizácia? Neverte týmto mýtom!

Klimatizácia? Neverte týmto mýtom!

Klimatizácie sa v dnešnej dobe stávajú čoraz populárnejšími aj medzi bežnými ľuďmi, stále však o nich kolujú rôzne mýty a legendy. Neverte im!

Ach to teplo… V aktuálnom ročnom období asi väčšina z nás rieši kúrenie a mnohí sme už zabudli, aký je to vlastne pocit, keď je v lete vonku 35 stupňov a potíme sa ako diví. Riešení, ako sa vyhnúť teplu v letných mesiacoch, je mnoho. Základom pri zabraňovaní vnikaniu nadmerného množstva tepla do bytu alebo domu je nejaké zatienenie okien, teda záclony alebo žalúzie, či už vonkajšie alebo vnútorné. Zabránením prechodu slnečných lúčov logicky zabránime aj prechodu veľkej časti tepla. Určite poznáte ešte kopu iných rád, čo robiť, aby ste prežili horúce letné dni. Všetky také rady sú fajn, keď je však naozaj horúco, ani jedna z nich nie je veľmi účinná. Tak veľké teplo si už vyžaduje silnejšie zbrane. Asi najsilnejšou sú klimatizácie. Nie, klimatizácie už dávno nie sú luxusom, ktoré doma mohli mať len tí najbohatší. Dnes už sú klimatizácie tak dostupné a rozšírené, že ich môžete mať bez problémov doma aj vy.

foto: matuskafoto: matuska

A tie mýty?

Taká klimatizácia do bytu je super nápad, poviete si. Váš sused a kamaráti však majú milión argumentov, prečo je klíma do bytu zlý nápad. Zrejme však nemajú pravdu. Typickým mýtom je hlučnosť klimatizácie. Kým v minulosti boli klimatizácie naozaj mimoriadne ťažkopádne a hlučné, pre kvalitné modely moderných klimatizácií to ani zďaleka neplatí. Rovnako ako mýty, že klimatizácia je veľmi náročná na energiu. Tak isto ako pri predchádzajúcom mýte, aj toto možno platilo pre staré klimatizácie, moderné klimatizácie sú však vyrábané za účelom čo najnižšej spotreby energie. Asi najčastejším mýtom je argument, že klimatizácie spôsobujú ochorenia. Dnešné klimatizácie však obsahujú celú radu rôznych filtrov a zariadení na čistenie vzduchu, že vzduch z klimatizácie je dokonca čistejší, ako by bol bez nej. Ak máte záujem o klimatizácie do bytu, základom je výber klimatizácie od kvalitnej značky. Jedine tak dostanete klimatizáciu, ktorá bude efektívna, bezpečná a tichá. Takými sú napríklad klimatizácie Samsung. Klimatizácie Samsung síce nepatria k najlacnejším, ale majú moderné invertorové pohony a mnoho technológií, ktoré nájdete na webe – https://www.samsungklima.sk . Klimatizácia Samsung tak môže byť super voľbou!

Článok Klimatizácia? Neverte týmto mýtom! bol publikovaný 19. ledna 2018 v 11.15 v rubrike PR články. Autorom článku je Inzerce. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...