Používate obrúsky do sušičky?

Sponzorované odkazy:

Používate obrúsky do sušičky?

Praním bielizne v živote trávime veľa času, a tak neustále hľadáme spôsoby, ako tento proces zefektívniť. Zatiaľ čo prací prostriedok je samozrejmou nevyhnutnosťou, možno vás napadne otázka, či iné doplnkové produkty, ako sú aviváže a obrúsky do sušičky, dôležité a nenahraditeľné.

Ak nemáte sušičku, určite obrúsky do sušičky nepoužívate, ale aj tak je veľa spôsobov, akými vám môžu obrúsky do sušičky uľahčiť život a netýkajú sa iba prania bielizne. Pomôžu s prevoňaním bielizne v šuplíkoch, ale aj s nepoddajnými vlasmi, neustále sa kopiacim prachom v domácnosti a pod.

Naopak, ak máte sušičku na bielizeň, iste viete, že by ste pri praní bielizne nemali používať klasickú aviváž, ktorá môže vašu sušičku poškodiť. Existujú špeciálne aviváže, ktoré sušičkám nevadia, ale väčšina svetových výrobcov sušičiek má v návode na použitie, dôrazné odporúčanie aviváž nepoužívať.

Pokiaľ chcete mať voňavú bielizeň a nepoužívať aviváž, musíte siahnuť po vôňach do sušičky, či po obrúskoch do sušičky, ktoré vôňu obsahujú.

Obrúsky do sušičky sú vyrobené z polyesteru alebo celulózy, ktoré sú potiahnuté prísadami zmäkčujúce tkaniny a vôňami. Prvá vec, ktorú si na nich všimnete, je, že mnoho z nich má typickú sviežu vôňu „čerstvej bielizne“, ale obrúsky do sušičky robia viac než len to, že vaša bielizeň bude príjemne voňať. Môžu tiež pomôcť eliminovať statickú elektrinu, znížiť stláčanie bielizne a zmäkčujú vaše oblečenie. Obrúsky sa aktivujú otáčavým pohybom a teplotou v sušičke. Obrúsky do sušičky je vhodné používať pri sušení vlny, polyesteru a umelého hodvábu, tieto materiály sú náchylné k vzniku statickej elektriny a k nadmernému pokrčeniu, vďaka obrúskom budete mať po probléme.

Rovnako ako všetky ostatné veci, majú obrúsky do sušičky svoje mínusy. Ak máte doma ekzematika, obrúsky vynechajte, pretože môžu potenciálne dráždiť citlivú pokožku. Nie sú vhodné ani na sušenie vode odolného materiálu aktívneho športového oblečenia a búnd, tie však väčšinou nesmú byť sušené v sušičke, takže nad tým nemusíte príliš premýšľať.

Foto: Pixabay.com https://sk.pinterest.com/…43761941550/

Článok Používate obrúsky do sušičky? bol publikovaný 10. června 2023 v 06.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...