Ochráňte svoje bývanie pred búrkou a vtákmi

Tagy:  Bleskozvod, búrka, revízie, vtáky, hroty proti vtákom ochrana, bezpečie, izolácia

Ochráňte svoje bývanie pred búrkou a vtákmi

Človek je neoddeliteľnou súčasťou prírody a príroda je súčasťou človeka. Poveternostné vplyvy majú veľký vplyv na naše bývanie. Čo napríklad dážď, sneh, krúpy, vietor a búrky? A zvieratá tiež. Vtáky sú neoddeliteľnou súčasťou života ľudí a „bohužiaľ“ sa vyskytujú aj v mestách. Prečo bohužiaľ? Čítajte ďalej a dozviete sa, ako ich výkaly znečisťujú strechy domov, chodníky, okná, parapety a pod.

Ochrana domu pred vtákmi

Aj keď sú vtáky krásne, pekne spievajú a ich spev, najmä na jar, býva mnohokrát doslova balzam na dušu, môžu byť pre mnohých z nás aj škodlivé. Najúčinnejšou ochranou ochranou proti vtákom sú hroty na strechách. Neublížia im, jedná sa o funkčné zábrany, ktoré sú maximálne bezpečné.
Ak je to váš prípad, že máte strechu zanesenú výkalmi a vtákov sa nemôžete nijako zbaviť, je na mieste privolať odborníkov. Podľa daného objektu vám pomôžu vybrať vhodný typ prostriedku na zamedzenie vlietnutia a sadnutia vtákov. Nemusí sa jednať len o strechu, ale aj o balkón, parapet, rímsy na fasádach, lodžie, kostolnú vežu či iné objekty. Montáž hrotov proti vtákom alebo sietí na zamedzenie vlietnutia či makety dravých vtákov sú ľahko a rýchlo nainštalované.
Každá budova má svojho správcu, ktorý sa musí starať o správny chod budovy a starať sa o ňu po všetkých stránkach. Čo sa týka rodinných domov, „správcovia budov“ ste práve vy. Obstarajte si správnu voľbu ochrany pred vtákmi, jedine tak docielite zvonku čistého domu.

Nebezpečné búrky

Búrky sú veľmi nebezpečné, najmä ak sa nachádzame nechránení vonku vo voľnej prírode. V dome sme v bezpečí iba vtedy, ak má bleskozvod. Silný elektrický výboj vždy sprevádza búrky a aj napriek bleskozvodu môže jednou ranou zničiť všetky zariadenia v domácnosti. Televízor, počítač, svetlá, zásuvky, chladničku… všetko môže byť zničené jednou ranou.
V prípade, že máte novostavbu (stavby od roku 2009), určite máte inštalovaný prúdový chránič, ktorý je podľa normy ČSN č. 33 2000 – 4 – 41 ed.2.
Ak ste doma v čase búrky, zatvorte okná aj dvere, pre istotu vypnite spotrebiče zo zásuviek a nikdy sa počas búrky nekúpte v bazéne. Hromy a blesky vydávajú niekedy naozaj veľké rany. Nepomôže vám ani odzvučnená kročajová izolácia pod plávajúcou podlahou.

Bleskozvody

Bleskozvod je elektrické zariadenie, ktoré odvádza elektrický náboj blesku do zeme a to vďaka vodičom. Inštaluje sa na všetky domy, kde by blesk mohol ohroziť životy ľudí, alebo im zničiť majetok.
Pravidelná údržba bleskozvodu vám poskytne istotu, že je u vás všetko v poriadku a máte stopercentnú ochranu. V prípade, že vám do domu udrie blesk a aj tak dôjde k poistnej udalosti, prvé čo bude poisťovňa zisťovať je, či máte revíznu správu. Na bleskozvode je teda nutné vykonávať pravidelné revízie a kontroly.

Článok Ochráňte svoje bývanie pred búrkou a vtákmi bol publikovaný 25. ledna 2019 v 23.30 v rubrike PR články. Autorom článku je Eva Gomelská. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...