Fasáda, ktorá prinesie značnú úsporu energie

Fasáda, ktorá prinesie značnú úsporu energie

Fasáda je dôležitou súčasťou celého tepelnoizolačného zabezpečenia vášho domova. Rovnako má významnú estetickú hodnotu pre vzhľad budovy a celého exteriéru. Voľba správnej fasády, má významný vplyv z estetickej stránky a rovnako by mala predstavovať ochranu nosnej konštrukcie pred poveternostnými vplyvmi, čiže by mala byť funkčná a praktická.

Odvetraná fasáda predstavuje ideálny typ fasádyOdvetraná fasáda predstavuje ideálny typ fasády

Odvetraná fasáda

Odvetraná fasáda predstavuje ideálny typ fasády, pretože spĺňa aj najnáročnejšie požiadavky zákazníkov a zároveň dizajnovo predstavuje jednu z najmodernejších volieb. Využíva sa rovnako na úžitkové budovy, ako aj na súkromné stavby. Ide o systémové fasádypredsadeným fasádnym plášťom. Prakticky to znamená, že na budove je vytvorený akýsi „ochranný plášť“ oddelený od steny budovy vzduchovou medzerou.

Tento plášť je z odolných materiálov, vďaka čomu zabezpečuje skvelú ochranu nosnej konštrukcie samotnej budovy. Opláštenie sa realizuje dvoma spôsobmi: mokrou alebo suchou cestou. Mokrá cesta zahŕňa primurovanie nenosnej priečky a suchá cesta zahŕňa montáž závesnej konštrukcie. Odvetrané fasády sa dajú prakticky realizovať na akejkoľvek stavbe.

Výhody

Medzi základné výhody prevetrávaných fasád patrí už spomínaná ochrana stavby pred vonkajšími vplyvmi akými je slnko, vietor, dážď. Rovnako má aj skvelé tepelnoizolačné vlastnosti a v interiéri sa počas celého roka udržuje príjemná teplota. Z toho vyplýva, že ušetríte aj na výdavkoch za energiu, pričom hodnoty úspory dosahujú 20 až 40 %. Systém prevetrávaných fasád je priaznivý k životnému prostrediu, vďaka minimalizácii spotreby energie.

Má dlhú životnosť a náklady na údržbu a starostlivosť sú minimálne. Má skvelé izolačné vlastnosti pred hlukom, vďaka čomu zabezpečuje v interiéri vhodné prostredie pre život. Systém je vhodný aj pri rekonštrukcii s cieľom obnoviť estetickosť budovy. Samotná inštalácia je veľmi variabilná, najmä čo sa týka spomínanej estetickej stránky prevedenia fasády na konkrétnej budove.

Fasáda pomôže predchádzať aj požiaromFasáda pomôže predchádzať aj požiarom

Pri inštalácii odvetranej fasády vzniká minimálne množstvo odpadu. Pri poškodení jednej dosky je jej náhrada veľmi rýchla a jednoduchá. Minimalistický vzhľad tejto fasády je podporený aj možnosťou zakrytia potrubia plynu vody, elektriny, či klimatizácie vďaka vzniknutému priestoru.

Odvetraná fasáda je typom fasády, ktorý si získava čoraz viac priaznivcov, pretože ide o praktický a veľmi esteticky pôsobiaci prvok. Výrobou týchto fasád sa zaoberá napríklad kvalifikovaná spoločnosť Meticon.sk. Pri voľbe tohto typu fasády zvolíte nielen nesmierne esteticky pôsobiacu voľbu, ale tiež aj praktickú a modernú alternatívu dlhodobej starostlivosti o vašu stavbu.

Článok Fasáda, ktorá prinesie značnú úsporu energie bol publikovaný 11. listopadu 2020 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...