Fotopasce – aké druhy poznáme, z čoho pozostáva ich konštrukcia a na akom princípe fungujú?

Fotopasce – aké druhy poznáme, z čoho pozostáva ich konštrukcia a na akom princípe fungujú?

Moderná doba prináša moderné riešenia a výnimkou nie je ani použitie fotopascí. Predstavíme vám základné druhy fotopascí, ich využitie, výhody a konštrukciu z ktorej pozostávajú.

FotopasceFotopasce

Fotopasce prinášajú široké využitie a dnes si s nimi poradíte skutočne kdekoľvek. Je to inovatívna pomôcka vďaka ktorej môžete sledovať divú zver pri kŕmení z pohodlia domova, ľahko identifikovať zlodeja pri krádeži a slúžia tiež na zaručenú ochranu vášho majetku. Fungujú počas dňa aj noci. Dokonca, sú schopné nahrávať aj za nepriaznivého počasia, ako je sneh, dážď či silný vietor. Aké druhy poznáme?

Fotopasce pre milovníkov poľovníctva

Poľovníci dnes už nepoužívajú len zbrane, ale tiež fotopasce. Poľovnícke fotopasce slúžia najmä na sledovanie a monitorovanie divo žijúcej zveri pri kŕmení. Avšak v poslednej dobe sa tento druh fotopascí využíva aj na sledovanie ohrozených zvierat vo vzdialených lokalitách. Poľovnícke fotopasce sú v maskáčovom prevedení, ktorý je skutočne nenápadný a zver ho nemá šancu zbadať. Okrem toho, fotopascu pevne pripevníte na strom alebo stĺp, do špeciálneho ochranného boxu a tak sa vašej inovatívnej pomôcke nič nestane.

Zaručená ochrana vášho príbytku!

Ak sa vám už niekedy stalo, že váš príbytok niekto vykradol, máme pre vás riešenie. Fotopasce do príbytkov sú ideálnou voľbou na ochranu interiéru ale aj exteriéru. Majú možnosť vypnutia polovice prísvitu, a tak vám vytvoria kvalitnú fotografiu a video aj v interiéri, bez toho, aby bola fotografia rozmazaná alebo ťažko identifikovateľná. Toto zariadenie je vodotesné, nenápadné a dokáže vám nasnímať a zaznamenať akýkoľvek pohyb a zvuk. Fotopasce môžete využiť do vášho domu, bytu, záhrady alebo chaty.

Zabezpečte si okolie svojej firmy

Fotopasce na zlodejov sú ideálnou voľbou na ochranu vášho majetku a stráženie objektov. Zlodeji tak viac nebudú mať žiadnu šancu a vy vďaka kvalitnej fotografii budete môcť ľahko identifikovať páchateľa. Dokonca, fotopasce majú neviditeľný infra prísvit, vďaka čomu je toto zariadenie dokonale ukryté a zlodej ho neodhalí.

Konštrukcia fotopascí – z čoho pozostáva?

Fotopasce sa skladajú z niekoľkých dôležitých prvkov. Základnou časťou je vodeodolná krabička so šošovkami. Vo vnútri krabičky sa nachádzajú všetky nastavovacie a kontrolné prvky, ktoré sú bezpečne lokalizované a uzatvorené. Fotopasce majú pridané špeciálne funkcie, ktoré ich robia výnimočnými zariadeniami.

Ide o funkcie, ako napríklad detektor pohybu, nočné videnie a nahrávanie v určitom čase. Fotopasce obsahujú vlastnú internú pamäť a vymeniteľnú pamäťovú kartu, kde sú uložené všetky nasnímané a zaznamenané snímky, videá a nahrávky.

Ako funguje princíp ich používania?

Do tela fotopasce vložíte SIM kartu, ktorá si šikovne vyhľadá vášho operátora. Následne si máte možnosť nastaviť, kam vám bude zariadenie posielať snímky a nahrávky. Prioritne je to vaše telefónne číslo, avšak môžete si tam vložiť aj vašu emailovú adresu. V nastaveniach si vyberiete podľa vlastných potrieb dĺžku nahrávania, typ snímky, kvalitu a citlivosť. Ak nechcete, aby fotopasca zaznamenávala každý pohyb, túto funkciu môžete vypnúť. Následne zariadenie pripevníte na odľahlé miesto, poprípade aj do ochranného boxu.

Fotopasce a ich výhody

Ako sme si už spomínali, medzi najväčšie výhody fotopascí patrí ich široké využitie. Sledovanie divo žijúcej zveri, ochrana majetku a identifikovanie páchateľov. V prípade, že váš objekt napadne zlodej a polícia nestihne prísť, nič sa nedeje, pretože fotopasca vám ihneď poslala snímku, zaznamenala zvuk alebo nahrala video do vášho zariadenia. Vďaka kvalitnej fotografii máte možnosť ľahko identifikovať páchateľa. Fotopasce nie sú náročné na údržbu, fungujú za akéhokoľvek počasia a investovať do tohto zariadenia sa určite oplatí!

Článok Fotopasce – aké druhy poznáme, z čoho pozostáva ich konštrukcia a na akom princípe fungujú? bol publikovaný 25. února 2021 v 00.00 v rubrike PR články. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...