Máte doma nevyužitý kútik? Zútulnite si ho!

Sponzorované odkazy:

Máte doma nevyužitý kútik? Zútulnite si ho!

Máte veľký dom, v ktorom sú pri oknách, či pod oknami opustené výklenky, či kúty, a vy premýšľate, ako tento priestor využiť a zútulniť? Určite sa môžete v našom článku inšpirovať, ako opustený kútik zariadiť tak, aby váš dom bol viac domovom.

Aby doma nebolo prázdno

Sedíte pri jedálenskom stole a rozčuľuje vás prázdne miesto v rohu? Tichý nevyužitý kút sa vďaka dobrému nápadu môže zmeniť na najobľúbenejšie miesto v dome. Neveríte? Stačí zapojiť trochu fantázie a zistiť, čo vašej rodine chýba. Je to kútik na hranie pre deti, aby na vás pri varení videli? Nemáte si kde v pokoji čítať? Či nemáte miesto, kde si v pokoji vypiť kávu?

Pracovný kútik

Pracujete z domu, blogujete, píšete knihu? Urobte si v rohu svoj „pracovný“ kútik. Stačí malý stôl, lampička, notebook a stoličky a domáca kancelária je na svete. Pracovný kútik má výhodu, keď budete pracovať, pre deti to bude signál, že mamička, či otecko pracujú a nemajú ich rušiť. Na rozdiel od toho, keď sa s notebookom váľate na sedačke.

Pre knihomoľov

Milujete príbehy, ktoré hltáte z kníh? Nebaví vás čítať v spálni, kde po chvíli neviete, ako si ku knihe ľahnúť, či sadnúť? Kúpte si ušiak si sofa, stojacu lampu, do rohu nainštalujte pár poličiek na rozčítané knihy a vonnú sviečku a nechajte sa uniesť do sveta fantázie.

Rodinná galéria

Neviete, kam zavesiť umelecké dielka vašich detí a vaše rodinné fotografie? Nakúpte rámčeky a dajte sa do tvorenia. Vašu rodinnú galériu budú hostia obdivovať. Fotografie môžete doplniť svetelnou reťazou, či svietnikmi, ktoré zaručia, že vaše výtvory a fotky uvidíte aj večer.

Kútik pre milovníkov hier

Milujete šach, karty, či stolové hry? Poprípade radi skladáte puzzle z mnohých dielikov? V opustenom rohu si vytvorte herný kútik, kde smelo môžete ponechať rozostavané puzzle, či rozohranú hru a nebude nikomu prekážať.

Domáca kaviareň, či čajovňa

Milujete kávu, či naozaj kvalitný čaj? Chceli by ste mať doma miesto, kde bude chutiť váš obľúbený nápoj ako z najlepšej talianskej kaviarne, či indickej čajovne? Máte ho mať! Milovníci čaju môžu dať na zem vankúše, vyzdobiť kútik vodnou fajkou, na poličky vystaviť plechovky so vzácnymi čajmi z celého sveta, doplniť pár tematickými obrázkami. Domácu kaviareň pomôžu vytvoriť veľmi módne plechové tabule s nápismi, citátmi o káve, či drobné obrázky zachytávajúce rozkošné parížske kaviarničky. Vystaviť tu môžete starý mlynček na kávu, zapáliť si vonnú sviečku s kávovou vôňou, na stolček si dať kyticu do vázy a inštalovať do rohu kávovar. Na stenu si môžete prirobiť poličku, na ktorú vystavíte vaše obľúbené hrnčeky a šálky na rannú kávičku.

Článok Máte doma nevyužitý kútik? Zútulnite si ho! bol publikovaný 31. srpna 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...