Na čo v domácnosti použiť vriacu vodu?

Sponzorované odkazy:

Na čo v domácnosti použiť vriacu vodu?

Horúca voda je najlacnejším čističom vôbec, odstráni mastnotu, niektoré baktérie a navyše je lacná a vždy ju máte po ruke. Viete, čo všetko vyčistíte pomocou vriacej vody?

Vriaca voda má v domácnosti veľa využití Trápi vás prerastajúca tráva na príjazdovej ceste a nechcete okolie domu striekať herbicídmi? Stačí vám rýchlo varná kanvica, polejte burinu horúcou vodou a tá uvädne.

Horúca voda vám pomôže uvoľniť upchatý drez, nalejte vodu priamo do odpadu, môžete nasypať trochu jedlej sódy, či octu. (nepraktizujte, pokiaľ máte plastové potrubie). Pokiaľ budete túto metódu používať preventívne, ušetríte si peniaze za nákup hydroxidu, ktorý sa používa na naozaj zanesený odpad.

Pokiaľ nemáte mikrovlnku a zabudli ste večer vybrať mäso na nedeľný obed a potrebujete ho čo najrýchlejšie rozmraziť, umiestnite mäso do misy a polejte ho horúcou vodou.

Vriaca voda vám pomôže odstrániť aj niektoré nepríjemné škvrny. Napríklad tie od ovocia – malín, jahôd, melónu. Opatrne horúcu vodu nalejte na škvrnu a odsajte čistou handričkou. Potom vyperte. Škvrna by mala povoliť.

Horúca voda sa používa na nahrievanie tváre pred kozmetickým čistením, ale aj na odblokovanie upchatých dutín pri nádche a prechladnutí. Nalejte vodu do misky, môžete pridať nejaké bylinky, prikryte si hlavu uterákom a aspoň desať minút inhalujte. (Pozor, nech na seba misku s horúcou vodou neprevrhnete)

Prevarená voda môže byť lacným čističom škvŕn Horúca voda skvele odstráni aj mastné škvrny. Aj tie od priemyselných olejov, napríklad z dlažby pri garáži. Horúcou vodou polejte škvrny, uvoľní sa olej aj zo škár. Môžete potom použiť kefu na čistenie. Proces s horúcou vodou budete musieť niekoľkokrát opakovať. Alebo použite čistič reťazí, či sypký prací prášok. Naozaj to funguje.

Horúca voda vám pomôže vydezinfikovať drez, ale aj kuchynské dosky. Prevarená voda je tiež vhodnejšia pre domácich miláčikov (samozrejme až po vychladnutí), či do parnej žehličky.

Náš tip: Ak nemáte tzv. americkú chladničku a potrebujete si urobiť v zásobníku na ľad rýchlejšie ľadové kocky, dajte do silikónovej, či plastovej formičky na ľad horúcu vodu, ľad bude rýchlejšie hotový.

Článok Na čo v domácnosti použiť vriacu vodu? bol publikovaný 26. dubna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...