Prečo je dobré investovať do domáceho zabezpečovacieho systému

Sponzorované odkazy:

Prečo je dobré investovať do domáceho zabezpečovacieho systému

Náš domov a rodina je to najcennejšie, čo v živote máme. Okrem kvalitných poistiek je dobré investovať aj do kvalitného zabezpečovacieho systému, ktorý ochráni to najvzácnejšie, čo doma máme. Naše životy a majetok.

Niektoré poisťovne dokonca pred poistením vášho domu proti krádeži požadujú potvrdenie nielen o tom, že máte kvalitné vchodové dvere vysokého stupňa odolnosti proti vlámaniu, ale aj o tom, že máte domácnosť chránenú alarmom. Ľuďom, ktorí majú dokonale zaistenú domácnosť navyše poskytujú zľavy na poistnom.

Ako vyzerá dokonalý zabezpečovací systém? Mal by samozrejme mať kamery, ktoré monitorujú každý pohyb prípadných nepozvaných návštevníkov. Premyslené systémy dokážu upozorniť na vlámanie, ale aj prípadný požiar záchranné zložky.

Hovoríte si, že kamery, centrála a požiarne hlásiče budú stáť poriadny mešec peňazí? No, buďme úprimní, nejedná sa o lacnú záležitosť, ale viete si spočítať, koľko stoja životy členov vašej rodiny, ak by u vás došlo k požiaru v čase, keď všetci spíte a vďaka oxidu uhoľnatému by ste mohli všetci zomrieť, či neskôr uhorieť? Alebo ako sa cíti rodina, ktorú vykradli a už sa nikdy nebude doma pohybovať bez pocitu, že na ich osobné veci siahal niekto cudzí a čo keď príde znova?

Tzv. inteligentné zabezpečovacie systémy sa dajú prepojiť v rámci všetkých „šikovných“ spotrebičov vo vašej domácnosti. Stačí potom vlastniť „chytrý“ telefón, či ak chcete smartfón a vďaka tomu budete mať prehľad o všetkom dianí vo vašom dome. Nielen čo sa týka zabezpečenia, kontrolovať môžete aj svoju chladničku, práčku, umývačku riadu, ale na diaľku si nastavíte aj napríklad teplotu v dome, či nahrávanie svojho obľúbeného programu v televízii. Keď necháte svoju domácnosť napojiť na pult centralizovanej ochrany, aj na dovolenke budete mať istotu, že je váš domov strážený 24/7 a je oň postarané v prípade akéhokoľvek nebezpečenstva.

Článok Prečo je dobré investovať do domáceho zabezpečovacieho systému bol publikovaný 26. září 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...