Pozvite jar do domu

Sponzorované odkazy:

Pozvite jar do domu

Tohtoročná zima sa zdá byť vďaka všetkým tým opatreniam nekonečná. Tiež s netrpezlivosťou očakávate jar a prvé hrejivé slnečné lúče? Privolajte jar tým, že si doma urobíte jarnú náladu o chvíľu skôr. Niektoré farby a doplnky priamo evokujú jarnú náladu, veselosť a hravosť. Ktoré to sú?

Najprv sa rozhliadnite po svojom byte či dome. Ako ho máte zariadený? Prevláda u vás nejaký štýl? Alebo ste sa uspokojili s najrôznejšími kúskami nábytku, ktoré boli vo výpredaji?

Pokiaľ chcete jarne dekorovať byt, musíte si najskôr premyslieť, aby jarné dekorácie korešpondovali s existujúcim vybavením, inak by váš dom pôsobil ešte viac chaoticky.

Pokojne zostaňte pri zariadení v neutrálnych tónoch, ale pre jemný kontrast vyberte dekorácie, vankúšiky, či prikrývky v typicky jarných farbách. Najobľúbenejšími jarnými farbami sú odtiene bledo ružovej, krémovo žltej a svetlo modrej a zelenkavej.

Vzory

Vzory vám s dekoráciou domu tiež pomôžu. Jarné kvetinové vzory, štruktúry listov, či žíhané látky, doplní neutrálne zariadená obývacia izba. Nemusíte to so vzormi preháňať. Bude stačiť kvetinová prikrývka na sedaciu súpravu, či závesy s jarnými kvetmi. Vzory môžeme doplniť jednofarebnou zelenou lampičkou na čítanie, či žltým dekoratívnym vankúšikom.

Zelená a biela

Krásny a čistý spôsob zariadení je zvoliť kontrast zelenej a bielej farby. Táto kombinácia pôsobí živo a hravo a biela v kontraste so zelenou pôsobí nadpozemsky čisto a krehko.

Kvety oživia interiér

Jarnú romantickú atmosféru vám pomôžu vytvoriť kvety. Či už rezané, tak aj klasické izbové zasadené v kvetináči. Záleží len na vás, či zvolíte kvety kvitnúce, alebo tie, ktoré majú zaujímavé listy.

Maľovka interiéru

Upokojujúce vlastnosti modrej sú preukázané nespočetným množstvom štúdií. Bledo modrá má výhodu, že ladí so svetlo zelenou, ale aj ružovou. Je tak ideálnou základnou farbou ku každému zdobeniu.

Chybu neurobíte, keď jednu stenu vymaľujete svetlo modrou jarnou farbou, ktorá pripomína nebo pri východe slnka.

Ozdobte okná

Na parapety umiestnite kvitnúce narcisy, či africké fialky, tieto kvety pôsobia veľmi krehko a navyše vám svojimi farbami rozžiaria obývaciu miestnosť.

Článok Pozvite jar do domu bol publikovaný 27. února 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...