Nachádzate sa: Úvodná stránka > Doplnky > Kúzlo vínnych karáf od spoločnosti MENU
Sponzorované odkazy:
Nielen milovníkom, ale i bežným používateľom dobrého vína by v základnej výbave nemala chýbať vínna karafa.
Hlavný význam použitia vínnej karafy spočíva v procese prevzdušnenia vína, na základe čoho sa rozvinú všetky jeho čuchové i chuťové prednosti. Ďalším, veľmi podstatným prínosom vínnych karáf na víno je jeho dekantácia, teda oddelenie čistého vína od sedimentu.
Spoločnosť MENU, špecialista na kuchynské i sommeliérske pomôcky, vyvinula unikátnu vínnu karafu, ktorá nepotrebuje asistenciu ďalšej osoby. K zahájeniu dekantácie stačí otvoriť fľašu s vínom, otočiť ju a zasunúť do hrdla karafy. Po tomto úkone je možné víno nalievať priamo z karafy alebo jednoucho proces obrátiť a prelievať víno z karafy do fľaše.
Celý proces dekantácie a zároveň prevzdušnenia vína trvá približne tri minúty. K veľkým prednostiam vínnej karafy, od spoločnosti MENU, patrí rovnomerný prietok tekutiny po celú dobu dekantácie. K ďalším prednostiam patrí dizajnové spracovanie a upútanie pozornosti všetkých zúčastnených.
Vínna karafa, od škandinávskej spoločnosti MENU, predstavuje neodolateľnú kombináciu tvaru, funkcie, materiálu a estetiky. Filozofiou spoločnosti je odstrániť zo všetkého všetko zbytočné a vyprodukovať taký výrobok, ktorý ohromí a upúta. A to, si myslím, sa v prípade vínnej karafy viac než podarilo.
Sponzorované odkazy:
Zastresene.sk
Preberanie textov z týchto stránok je bez súhlasu autora trestné.