Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality
Sponzorované odkazy:
![Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality](/assets/clanky/2016-05/clanek00923/title_clanek02383.jpg)
Snáď všetci ste niekedy zažili situáciu, kedy ste boli nútení z chladničky alebo špajze vyhádzať po záručnej dobe pokazené potraviny, pritom ste ich kupovali sotva pred pár dňami. V obchodoch je veľa lákadiel nabádajúcich na kúpu, pričom nie všetky potraviny v tej chvíli nutne potrebujete a dokážete zužitkovať. Výsledkom je potom neuveriteľné plytvanie surovinami a tým pádom aj vašich ťažko zarobených peňazí. Nie je pre odpadkový kôš takýto postup istá škoda? Ak si nedokážete pomôcť a napriek tomu budete aj naďalej kupovať veľa potravín do zásoby, potom si kúpte praktický vákuový systém, vďaka ktorému zostanú suroviny dlho čerstvé a vy si tak pochutnáte aj za niekoľko dní a pritom ušetríte desiatky eur mesačne.
Vákuovanie potravín nie je vôbec žiadnou novinkou, ba naopak sa do Slovenskej republiky tento systém uskladnenia potravín dostal už v 90– rokoch minulého storočia. Vtedy sa vákuovanie stalo neuveriteľným hitom, ale malo veľa svojich háčikov. Dnes sú vákuovacie systémy neuveriteľne vyspelé a multifunkčné, preto by ste sa bez nich nemali zaobísť.
Preč s plesňami a baktériami
Možno ste si doteraz neuvedomovali, koľko baktérií a predovšetkým plesní na vaše potraviny všade číha. Myslíte si, že keď ich uskladníte v chladničke, máte vyhrané? Opak je pravdou, lebo aj v chladnom prostredí chladničky sa baktérie šíria závratnou rýchlosťou a rovnako tak sa darí plesniam. A vzhľadom k faktu, že je väčšina pochutín otvorených a voľne položených vedľa iných druhov jedla, plesne a baktérie sa postupne šíri ďalej, až vám prakticky kontaminujú celý obsah chladničky. Toto zistenie je trochu desivé a o to viac dôvodov sa nájde na vákuovanie potravín.
![Autor: GRACIOUSHOME.COM](/assets/clanky/2016-05/clanek00923/upload/photo/gracioushome.jpg)
Zachovanie nutričnej hodnoty
Jedlá majú tiež svoju nutričnú hodnotu a aj tá podlieha skaze. Čím dlhšie bude morčací steak so zemiakmi v chladničke, tým rýchlejšie stráca svoje výživové hodnoty, ktoré sú pre telo v prípade čerstvosti veľmi prospešné. Ak jedlo po uvarení, nakrájaní alebo vychladnutí vákuovo zabalíte, zaručíte jeho čerstvosť a tiež udržanie nutričných hodnôt. Druhý deň bude zdravý obed rovnako tak chutný, ako v čase, keď ste ho pripravovali.
Vrecká, škatuľky a praktické dózy
Vákuovanie prebieha v špeciálnom prístroji, kedy potraviny vákuovo zabalíte do špeciálnych vrecúšok určených práve na vákuovanie potravín. Tieto vrecká potom môžete vkladať do krabičiek, iných dóz a ďalších úložných a ľahko uskladnitelných systémov, ktoré nezaberajú príliš veľa miesta a budú vám neustále poruke. Laminovacie vrecká sú síce odolné a pomerne pevné, avšak ich otvorenie nie je nijako mechanicky náročné a nevyžaduje nožnice ani nôž. Vrecká tak môžete nosiť so sebou do zamestnania alebo ich dávať deťom do školy.
![Autor: JCPENNEY.COM](/assets/clanky/2016-05/clanek00923/upload/photo/jcpenney.jpg)
Článok Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality bol publikovaný 17. května 2016 v 00.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).
Top 10
- Naučte deti láske k prírode pomocou záhrakárčenia
- Aj kúpeľne podliehajú trendom, prerobte si kúpeľňu podľa návrhárov
- Veľké nápady pre malú záhradku - aj s malým rozpočtom
- Je na čase odstrániť sivú z našich interiérov? II. diel
- Nová záhrada? Vieme, kde začať!
- Obývacia izba snov
- Je na čase odstrániť sivú z našich interiérov? I. diel
- Aké typy podláh nikdy nevyjdú z módy?
- Čo je skvelé na vlastnoručne vypestovaných plodinách?
- Divoké kvety - prečo a ako ich pestovať u vás na záhrade?
Tagy
dekorácie interiér kuchyňa Záhrada nábytok bývanie kúpeľňa kuchyne kreslo