Ako sa vykonáva hydroizolácia základov a strechy?

Ako sa vykonáva hydroizolácia základov a strechy?

Životnosť stavby výrazne ovplyvňuje spôsob vykonania izolácie proti vode, respektíve hydroizolácie. V posledných niekoľkých rokoch sa technológie pomerne zdokonalili, pričom v súčasnosti existuje veľa druhov izolácií, skrze ktoré neprenikne voda do konštrukcie nehnuteľnosti. V nasledujúcich riadkoch sa zameriame na to, ako sa vykonáva hydroizolácia nielen základov, ale aj strechy.

Hydroizolácia základov

poriadnej hydroizolácie základov záleží na tom, ako hlboko pod zemou alebo nad zemou sa stavba zakladá. Samozrejme hydroizolácia sa vykonáva vždy, no v niektorých prípadoch je nevyhnutné siahnuť po kvalitnejšie alternatíve a použiť sofistikovanejšie postupy.

Hlavným cieľom hydroizolácie je, aby voda a zemná vlhkosť neprošli do stavebných konštrukcií. Zároveň ochraňuje konštrukciu proti stekajúcej a tlakovej vode a v neposlednom rade ju chráni proti radónu a ďalším plynom.

Hydroizolácia strechy

Ďalším nemenej dôležitým postupom je dobre urobená hydroizolácia strechy, pretože strecha je najslabším článkom nehnuteľnosti. Veľmi dôležitá je hydroizolácia plochej strechy, ktorá bola v minulosti vnímaná negatívne, ale s príchodom moderných materiálov a technológiami izolácií sa kvalita plochých striech priblížila kvalite tých šikmých. Hydroizolácia strechy sa vykonáva rôznymi spôsobmi, pričom jedným z nich je mäkčená PVC fólie. Pre ploché strechy je určená aj hybridná polyurea membrána, ktorá zaisťuje vodotesnú ochranu.

Ak hľadáte predajca, ktorý sa špecializuje na stavebné materiály vrátane hydroizolácie, odporúčame pozrieť sa do pestrého produktového portfólia internetového obchodu razaporiadne.sk. Akonáhle zaistíte dané náležitosti nehnuteľnosti, potom už prídu príjemnejšie činnosti, napríklad budete vyberať fasádu, efektívné vonkajšie žalúzie, vybavenie do interiéru, farby vnútorných stien a podobne.

Článok Ako sa vykonáva hydroizolácia základov a strechy? bol publikovaný 17. prosince 2018 v 00.45 v rubrike PR články. Autorom článku je Inzerce. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...