Poďte zlepšiť svoje bývanie – pomôžu nové plastové okná i hydroizolácia

Poďte zlepšiť svoje bývanie – pomôžu nové plastové okná i hydroizolácia

Zima je ideálny čas na plánovanie si prác na dome. Ani sa nenazdáme a bude tu jar. Čo ste si naplánovali vylepšiť na svojom bývaní tento rok?

Nezačínajte od podlahy, ale od izolácie

Na dome je práca neustále. Nielen pokiaľ ide o vylepšovanie. Stále je čo opravovať a renovovať. Aby nám dom nechátral, je dôležité predovšetkým jeho zaistenie proti vode. Musíme mať preto v poriadku strechu a zabezpečiť tiež dôkladnú hydroizoláciu. Dôležité je správne odizolovanie suterénnych priestorov i základov domu. Špeciálnu starostlivosť je treba venovať izolácii plochých striech či terás. Ďalšími kandidátmi na poriadnu izoláciu sú nádrže na dažďovú vodu (pokiaľ nie sú celoplastové, ale vybetónované), bazény, a často aj záhradné jazierka.

Práve zima nám dá veľmi rýchlo vedieť, kde máme hydroizoláciu nedostatočnú. Väčšinu prác dokážeme riešiť sami, stačia nám kvalitné stavebniny so sortimentom hydroizolačných hmôt, asfaltových pásov, PVC fólií či tekutých gúm.

Plánujete výmenu okien? Už v zime si ich objednajte

Ak sa púšťame do rekonštrukcie rodinného domu, určite je dôležité nenechávať na koniec výmenu okien. Práve zmena starých, s obmedzenou funkčnosťou a nedostatočnou izoláciou, dokáže extrémne zlepšiť kvalitu bývania a znížiť energetickú spotrebu. Hitom dnešnej doby sú bezúdržbové plastové okná. Jednoducho sa umývajú a dobre tesnia. Pokiaľ ich neosadíte na starý historický dom či na historickú chalupu, tak tiež dobre vypadajú. Vymeniť okná ide aj bez zásadného narušenia fasády, takže sa zmeny nebojte.

Myslite však na to, že o výmenu a nové plastové okná je stále veľký záujem a firmy tak prijímajú objednávky na leto už v zime. Okná sa robia na mieru z hotových profilov, takže je dobré si nechať všetko zamerať a naplánovať už teraz.

Článok Poďte zlepšiť svoje bývanie – pomôžu nové plastové okná i hydroizolácia bol publikovaný 23. ledna 2020 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Redakcia. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...