Bohatí v čase krízy investujú do nehnuteľností

Bohatí v čase krízy investujú do nehnuteľností

Bankové sadzby hypotekárnych úverov stále mierne klesajú. Ročný úrok je u niektorých bánk ľahko nad ešte pred niekoľkými rokmi nemysliteľnou dvojpercentnou hladinou. Hoci sa poprední odborníci z bankového sektora dohadujú, ako dlho táto situácia vydrží a či je vôbec vhodné inšpirovať občanov v tejto neistej dobe k ďalšiemu zadlžovaniu, jedno je isté, ak chcete kúpiť byt, či už na bývanie, alebo ako investíciu, teraz je ten najlepší čas.

Vizualizácia Jégého alej V, foto: finep.skVizualizácia Jégého alej V, foto: finep.sk

Ešte nedávno sa realitní makléri z celej Európy zhodovali na tom, že vďaka nadchádzajúcej finančnej kríze a sociálno-ekonomickým dopadom svetovej pandémie koronavírusu, pôjdu ceny nehnuteľností strmo dole, situácia na trhu sa zdá byť opačná. Už niekoľko rokov sa ceny nehnuteľností raketovo šplhali hore, a táto nafúknutá bublina a nezmyselné ceny nehnuteľností sa aj naďalej držia hore. Vďaka obmedzeným možnostiam cestovania naopak medziročne veľmi vystrelili ceny chát a chalúp. Ľudia z veľkých miest chcú mať svoje miesto, kde by trávili dovolenku, prípadne ďalšie karantény, pokiaľ nastanú ďalšie vlny koronavírusu.

Štrkovecké jazero, foto: finep.skŠtrkovecké jazero, foto: finep.sk

Naopak do miest sa snažia odsťahovať ľudia, ktorí vďaka všetkým týmto opatreniam prišli o prácu. Vďaka tomu, že vo veľkomestách je väčšia možnosť získania lukratívneho zamestnania. Prekvapivo však predaj bytov Bratislava medziročne stagnuje, drží sa na rovnakej úrovni ako vlani. Väčšina ľudí novo prichádzajúcich do Bratislavy, hľadá skôr prenájmy, ktorých cena klesla.

Ak máte v pláne investovať do novostavby Bratislava , teraz je najvyšší čas. Developeri medziročne nezdražili, ale je možné, že pri výstavbe ďalších bytov k tomu budú nútení, pretože opatrenia spojené s pandémiou, sťažujú aj im dodržiavať termíny, zháňať robotníkov a samozrejme, kvalitných robotníkov je málo a zákaziek veľa. Subdodávatelia veľkých stavieb zdražujú a to sa skôr, či neskôr do ceny bytov v novostavbách premietne. Preto neváhajte a ak si plánujete zaobstarať bývanie v Bratislave, využite nízkych sadzieb hypoték a investujte do svojej budúcnosti teraz. V budúcom roku si tak nebudete vyčítať, že ste zaváhali.

Areál hier Radosť Štrkovec, foto: finep.skAreál hier Radosť Štrkovec, foto: finep.sk

Článok Bohatí v čase krízy investujú do nehnuteľností bol publikovaný 31. srpna 2020 v 21.00 v rubrike Byt. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...