Aj obývačky majú svoje trendy. Aké sú tie pre rok 2021?

Sponzorované odkazy:

Aj obývačky majú svoje trendy. Aké sú tie pre rok 2021?

Nedávno sme oslávili koniec roka a už sa nám chýli ku koncu január. S novým rokom nám svitla nádej v podobe vakcíny, zatiaľ stále márne vyzeráme koniec epidémie. Ak ste sa pustili do rekonštrukcie vášho bývania, keď teraz rovnako trávime viac času doma, poďme sa spolu pozrieť na trendy v oblasti zariadení obývacích izieb.

Nové trendy rozhodne neznamenajú, že by ste mali zakaždým vyhodiť všetok nábytok a objednať si kompletne nové vybavenie. Je to skôr inšpirácia. Z trendu si môžete vziať len to, čo vás oslovilo, zvyšok ponechať iným.

Multifunkčné

Tak by sa dala definovať obývacia izba, ktorá bude tento rok in. Relaxačný nábytok, mäkké vankúše, všetko, čo zvádza k pohodliu a odpočinku. Koberce sú zase v móde a sú chlpatejšie a mäkšie ako kedy boli. Obývacia izba je teraz našou kanceláriou, telocvičňou, konferenčnou sálou, triedou, herňou a miestom, kde trávia rodiny väčšinu svojho času. Je potrebné vyberať všestranné kúsky nábytku.

Koberce

V čase, keď prišli do módy plávajúce podlahy, sa vo veľkom koberce vyhadzovali. Predajcovia plávajúcich podláh apelovali na zákazníkov, že koberce sú out, nevhodné pre alergikov a opozerané. Ale koberce majú skvelú vlastnosť – dokážu miestnosť pocitovo otepliť, dajú sa na nich hrať hry, chlpaté koberce s vysokým vlasom lákajú deti k poležaniu. To vám žiadna tvrdá a studená podlaha neponúkne.

Modrá je dobrá

Chodíme menej von a tak je jedným z trendov v oblasti obývacích izieb modrá maľovka. Alebo aspoň doplnky. Keď nemôžeme pod šíre nebo, musíme ho mať kúsok aspoň v obývačke. Čo sa týka stien, sú v móde okrem modrej farby tiež tapety. Po celej miestnosti – také, aké mali naše babičky. S kvetinkami. A najlepšie ružovými.

Opulentný luxus

Zamat, hodváb, zlaté doplnky. Všetko čo pôsobí luxusným a drahým dojmom patrí do našich obývačiek.

Smaragdy

Smaragdy sú najkrajšími drahými kameňmi. Nie je preto čudné, že smaragdová farba opäť mieri na výslnie. Zelená upokojuje a smaragdová zelená vždy robila spoločnosť ľuďom z vyšších kruhov.

Doneste si domov kúsok prírody

Živé kvety do vázy, prírodné dekorácie, kvety v kvetináčoch. Príroda nám všetkým chýba, a tak je tento rok priamo módnym diktátom určené, že si máme kúsok prírody doniesť domov.

Pridajte textúru pomocou Boucle

Mäkké vankúše, jemnučké deky a prikrývky, ktoré priamo lákajú k tomu, aby sme sa do nich zavinuli s hrnčekom kakaa a čítali si knižku. Pletené cestovné koberčeky, chlpaté prikrývky, alebo tie z Boucle látky dodajú našej obývačke textúru.

Len ružová to môže byť

Ružová – farba, ktorá v rámci zariaďovania interiéru kedysi stála v kúte s nenávidenou sivou, avšak po niekoľkých desaťročiach sa konečne obe farby dočkali. Sivá v kombinácii s horčicovou, alebo tyrkysovou sa drží na výslní interiérového dizajnu už minimálne päť rokov. Avšak k ružovej sme museli dospieť. Ružová pristane akémukoľvek priestoru. Nepôsobí infantilne, ako by sa mohlo zdať. Keď je zvolený správny odtieň, môže dokonca pôsobiť veľmi sofistikovaným a luxusným dojmom. Vedľa nej vynikne aj obyčajná biela farba, obývacia izba zariadená do sivej, púdrovo ružovej a bielej farby vám bude každý závidieť. Muži väčšinou frflú, že to nechcú mať doma zariadené ako v Barbie domčeku, ale to je skôr tým, že si konečný výsledok nevedia predstaviť. Ružová je osviežujúcou alternatívou k neutrálnym tónom ako je napríklad krémová, béžová, či slonová kosť. Vnáša do miestnosti hravosť, radosť a pocit spolupatričnosti.

Článok Aj obývačky majú svoje trendy. Aké sú tie pre rok 2021? bol publikovaný 23. ledna 2021 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...