Prečo investovať peniaze do kvalitnej drevenej podlahy

Sponzorované odkazy:

Prečo investovať peniaze do kvalitnej drevenej podlahy

Výrobcovia podláh sa predbiehajú v tom, kto ponúkne najrýchlejšie a najlepšie riešenie. Od vinylových podláh, až po plávajúce podlahy s click systémami, sa na stránkach výrobcov dočítate, že práve ich podlaha je tá najlepšia, najodolnejšia a najrýchlejšia na položenie.

Napriek tomu existuje materiál, ktorý je overený stáročiami a tým je drevo. Je odolné, teplé, vzhľadovo nenahraditeľné. Síce položenie klasickej drevenej podlahy bude dlhšie trvať, rozhodne tiež bude stáť viac peňazí, ale vydrží vám skutočne dlho.

Pri správnej starostlivosti a údržbe nebudete musieť svoju drevenú podlahu vymieňať alebo opravovať do konca svojho života! V skutočnosti, na rozdiel od mnohých iných materiálov používaných v interiérovom dizajne, podlahy z masívneho dreva vydržia stáročia. Je však dôležité naučiť sa správny spôsob čistenia drevených podláh, aby si zachovali svoj luxusný vzhľad. Existujú špeciálne prípravky na stieranie a obnovenie vzhľadu drevených podláh. Avšak kvalitnú drevenú podlahu často stačí iba pozametať a povysávať, aby ste ju zbavili prachu.

Keď sa rozhodnete pre obstaranie kvalitnej drevenej podlahy, hlavným problémom bude vybrať si ten správny dekor do vášho domu. Na trhu je ich totiž skutočne veľké množstvo. Líšia sa vzhľadom, kresbou dreva, odolnosťou.

Najobľúbenejšie sú podlahy z duba, svetlého orecha, teakového dreva, mahagónu, čerešne a cyprusu.

Inštalácia drevenej podlahy

Predajcovia laminátových podláh sa vám snažia vnútiť myšlienku, že click systémy na položenie plávajúcej podlahy sú jediné jednoduché. Vy sa však vôbec nemusíte báť, že by ste si neporadili s drevenou podlahou. Zvládne to každý zdatnejší domáci majster.

Krása jedinečnosti

Drevená podlaha má ďalšiu výhodu v tom, že každá jednotlivá doska je originál. Má svoju jedinečnú kresbu. Navyše si môžete byť istí, že keď prídete niekam na návštevu, nebudú mať rovnakú podlahu ako vy doma.

Článok Prečo investovať peniaze do kvalitnej drevenej podlahy bol publikovaný 30. srpna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...