Aké sú trendy v interiérovom dizajne tento rok na jeseň?

Sponzorované odkazy:

Aké sú trendy v interiérovom dizajne tento rok na jeseň?

Rok 2022 nám všetkým nadelil hlavu plnú starostí, začínal s koronavírusovou pandémiou, pokračoval začiatkom vojny na Ukrajine a teraz na nás zo všetkých strán útočia zdražujúce sa ceny energií a veľmi vysoká inflácia.

Pokiaľ ešte nie ste unavení a zaujíma vás aj to, ako si to doma urobiť pekné a na chvíľu chcete zahodiť všetky starosti za hlavu, prečítajte si náš článok. Dozviete sa, aké sú teraz trendy v bývaní a akým by ste sa mali vyhnúť.

Vďaka tomu, že je jeseň nebojte sa domov pustiť prírodné textúry, okrovú, horčičnú farbu, veľa mäkučkých vankúšikov a plédov. Veľmi zaujímavo vyzerajú okrová a horčicová farba so šalviovo zelenou.

Medzi zastarané trendy posledných rokov patrí klasická kuchyňa a jedáleň zariadené v štýle sedenia na chalupe. Najmä, ak nevlastníte dom, ale váš byt sa nachádza v modernej výstavbe. Tam sa jednoducho vyrezávané stoličky so srdiečkami a kockované závesy nehodia. V anglicky hovoriacich krajinách sa tomuto štýlu hovorí Farmhouse, hodí sa však iba do špecifických domov. Snažte sa dizajn a štýl vášho bývania prispôsobiť typu vášho bývania. To isté naopak, nezariaďujte starú chalupu po babičke v hi-tech štýle, s kovovými a sklenenými prvkami. Celý výsledok bude pôsobiť komplexnejšie a menej rušivo.

Ak máte doma sektorový nábytok, dekorácie a kusové koberce, ktoré má doma každý, pomaly, ale určite nastáva čas sa ich zbaviť. Radšej si kúpte starý, ale originálny koberec, investujte do nábytku z masívu, či na mieru. Buďte jedineční a originálni. Sektorový nábytok má množstvo nevýhod, medzi ktoré patrí to, že po troch rokoch používania vyzerá opotrebovane. Porovnajte si to s nábytkom z päťdesiatych rokov. Ten, pokiaľ sa o neho niekto staral, vyzerá stále ako nový. Ak nechcete každú chvíľu šetriť peniaze na nový nábytok, radšej si kúpte nadčasové kúsky kvalitného nábytku, ktorý vám vydrží veľmi dlho. Vďaka takému nábytku bude vaša domácnosť mať jedinečné kúzlo a bude pôsobiť luxusnejšie.

Pomaly sa začína upúšťať od bielych skríň, komôd a zase sa vracajú tmavšie a výrazné farby. Kresba dreva nahrádza leštené lamino na väčšine kúskov nábytku.

Je vidieť aj inšpirácie prírodou, prírodnými textúrami, materiálmi, kvetmi, do interiéru sa vracia svetlo, drevo, na ktorom je zrejmá kresba, remeselne spracovaný nábytok, zdobenie, ratan a kameň.

Aj čo sa týka stolovania, sú vidieť zmeny, zase sa na stoly vracia keramika, najlepšie ručne robená, kedy každý kus je originál.

Na množstve návrhov je vidno zamatové pohovky. Tie boli obľúbené v deväťdesiatych rokoch, teraz sa leňošky, pohovky aj čalúnené postele potiahnuté zamatom zase tešia obľube. Z môjho pohľadu by ste si mali ušetriť peniaze a takýto nábytok nekupujte.

Tento trend príliš dlho nevydrží. Radšej investujte do pohovky z brúsenej kože, tá bude v móde vždy, pokiaľ musíte mať nutne pohovku so zvláštnou textúrou. Ak chcete mať doma silou mocou niečo zamatové, kúpte si napríklad dve obliečky na dekoračné vankúšiky.

Do spálne sa zase vracia obľuba krepových obliečok, to je skvelé, pretože tento materiál sa nemusí žehliť, aby vyzeral skvele, to ušetrí veľa práce. Doplňte krep ďalšími prírodnými materiálmi, napríklad ľanovou, či vlnenou prikrývkou. Rôzne textúry použité na obliečkach, prikrývkach a vankúšikoch dodajú spálni ďalší rozmer a pocitovú hĺbku, budete sa chcieť okamžite zababušiť.

V obývacích izbách roky panovala biela a béžová, v posledných rokoch mala nadvládu šedá. Veľmi často sa teraz od nudnej bielej maľovky upúšťa a môžeme vidieť návrhy interiérov, kde sú obývacie izby vymaľované vanilkovo žltou, ktorá krásne kontrastuje s nábytkom z masívneho dreva.

Článok Aké sú trendy v interiérovom dizajne tento rok na jeseň? bol publikovaný 22. listopadu 2022 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...