Miestnosť na líčenie alebo šatňa? Ako si zariadiť izbu hodnú modelky

Miestnosť na líčenie alebo šatňa? Ako si zariadiť izbu hodnú modelky

Snáď každá žena niekedy zatúžila po priestrannom šatníku, zaberajúcom jednu samostatnú miestnosť s kútikom na skrášľovanie. Skrátka to, čo je tak často možné vidieť v hollywoodskych filmoch a na fotografiách v lifestylových magazínoch s celebritami. Naskytla sa vám príležitosť mať doma svoju vlastnú oázu plnú módy a elegancie? Poradíme vám, ako ju vyladiť k dokonalosti.

Zdroj: New Africa / Adobestock.comZdroj: New Africa / Adobestock.com

Zariaďovanie oddelenej domácej šatne môže byť vzrušujúce, avšak tiež zákerné. Premyslieť musíte každučký detail – kam dať skrine, kam príde toaletný stolík s líčením a kam umiestnite zrkadlo. Veľkú úlohu zohráva aj správne osvetlenie, a tým pádom aj zatienenie a výber vnútorných žalúzií a závesov, ktoré môžu pomôcť blokovať nepríjemné slnečné lúče či sliedivé pohľady susedov a ľudí stojacich na ulici pred domom. So všetkým sa vám pokúsi pomôcť náš sprievodca.

Aby malo všetko svoje miesto

Základom všetkého je dobré uskladnenie všetkého oblečenia a doplnkov. Ideálnym riešením sú vstavané skrine, najlepšie s posuvnými dverami, ktoré pri otvorení neprekážajú v priestore. Rozdeľte si oblečenie podľa sezónnosti, typu a frekvencie užívania. Veci, ktoré sa ľahko pokrčia, radšej zaveste na ramienko, zvyšok môžete uložiť do šuplíkov. Žehliacu dosku so žehličkou si však nechajte niekde blízko – v prípade núdze ju budete mať ihneď po ruke pre rýchle prežehlenie.

Osvetlenie a tienenie

Nikto nemá rád, keď naňho cudzí ľudia pozerajú, notabene ak je práve nahý. Preto si kúpte dobré závesy a nepriepustné vnútorné či vonkajšie žalúzie. S tienením súvisí aj osvetlenie. Odporúčame staviť na kombináciu oboch typov svetiel – žltých aj bielych LED žiaroviek. To vám pomôže zistiť, ako vyzerá váš make-up a outfit v rôznych svetelných podmienkach.

Zrkadlá a ďalšie doplnky

Zrkadlo by ste mali mať v šatni aspoň jedno veľké, v ktorom uvidíte celú svoju postavu. Výhoda druhého, menšieho, napríklad pri toaletnom stolíku, je však nesmierna. V ňom môžete podrobnejšie skúmať detaily na tvári a upravovať drobnosti, ako sú šperky alebo nedokonalosti na pleti.

Ďalšími užitočnými doplnkami v súkromnej šatni môžu byť napríklad drevený sluha na oblečenie, kôš na špinavú bielizeň (dobre schovaný), botník alebo napríklad dekorácia na stenu v podobe siete, na ktorú zavesíte šál alebo ramienka s módnymi tričkami či limitovanými edíciami. V pánskych šatniach často dominujú ako dekorácia napríklad páry exkluzívnych tenisiek.

Od veci nemusí byť ani akýsi „odpočinkový priestor“, teda kresielko alebo otoman, kam odložíte buď skúšané šaty, alebo rovno celé svoje unavené telo. A pokiaľ budete vyberať šaty na zvláštnu príležitosť a budete pri tom potrebovať asistenciu, váš módny poradca vám určite poďakuje za možnosť posadiť sa a sledovať vaše počínanie a skúšanie ďalších a ďalších šiat.

A ako by ste si vybavili šatňu vy?

Článok Miestnosť na líčenie alebo šatňa? Ako si zariadiť izbu hodnú modelky bol publikovaný 24. ledna 2024 v 00.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...