Ako dôkladne vyčistiť športové fľaše?

Sponzorované odkazy:

Ako dôkladne vyčistiť športové fľaše?

S príchodom jari sa začíname opäť venovať vonkajším športovým aktivitám a taktiež sa častejšie vydávame na rodinné výlety. Nevyhnutnou súčasťou našich outdoorových výprav je fľaša na pitie.

Na trhu ich je nepreberné množstvo, väčšina ich je vyrobená z BPA free plastu. Pri čistení týchto fľaštičiek však býva problém, že ich umyjeme v umývačke, či klasickým prípravkom na umývanie riadu a pri ďalšom použití pri pití cítime pachuť použitého čistiaceho prípravku.

To samozrejme nikto nechce. Ako teda vyčistiť športové fľaše a fľaštičky tak, aby boli dokonale čisté, bez mikróbov, ale nemuseli sme piť pitie s príchuťou citrónovej Jary?

Určite sa nezaobídete bez kefy na fľaše, ktorá dosiahne do všetkých zakrivení. Nezabúdajte rozobrať aj vrchnák a jeho vnútro, kde je priestor na množenie baktérií. Niektoré fľaše majú slamky, na ich mechanické čistenie si môžete zaobstarať úzku kefku, ktorá sa bežne predáva napríklad v Orine samotná, alebo v sade so sklenenými, či nerezovými slamkami.

Špinavé fľaše, ktoré obsahovali zabudnutú tekutinu nechajte odmočiť, na ich prepláchnutie použite vriacu vodu, ktorá dokáže zabiť veľa baktérií. Na slamky máme doma jeden trik, bohužiaľ to nie je nič zdravé, ale táto jediná vec sa osvedčila pri čistení slamiek zafarbených od zabudnutého čaju. Do slamky opatrne nalejte nariedené Savo, ktoré slamky nielen vydezinfikuje a riadne vybieli. Slamky je potom potrebné riadne prepláchnuť, pokojne nechať namočené vo vode aj cez noc, aby ste si boli istí, že ste sa zbavili všetkých chemikálií.

Samotné fľaše po dôkladnom prepláchnutí naplňte zmesou vody s kyselinou citrónovou. Tá je nielen antibakteriálna, ale zbaví fľaše nepríjemných zápachov a zaschnutých zvyškov tekutín. Sama po sebe nezanechá žiadnu pachuť ani umelú vôňu. Pokojne nechajte vo fľaštičkách zmes vody a kyseliny citrónovej odstáť, potom mechanicky vyčistite a niekoľkokrát riadne vypláchnite. Uvidíte ten rozdiel.

Článok Ako dôkladne vyčistiť športové fľaše? bol publikovaný 3. června 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...