Modulárny smart stožiar verejného osvetlenia – aké výhody prináša?

Modulárny smart stožiar verejného osvetlenia – aké výhody prináša?

Technológie v dnešnej dobe napredujú rýchlejšie ako kedykoľvek predtým, čomu sa prispôsobujú prakticky všetky aspekty našich životov. Pokrok dokonca nastáva aj v oblasti verejného osvetlenia!

Ste pripravení využívať moderné riešenia aj vy?Ste pripravení využívať moderné riešenia aj vy?

Pýtate sa, čo sa vlastne ešte dá zmeniť a zmodernizovať na tak jednoduchom zariadení, akým je verejné osvetlenie? Vedzte, že mnoho vecí. Totižto, klasické verejné osvetlenie sa ukázalo ako dosť neefektívne z pohľadu využitia priestoru. Štandardná lampa verejného osvetlenia musí byť vhodne inštalovaná na okraj chodníka, pričom zaberá priestor, jej inštalácia je finančne náročná, no pritom plní len jednu funkciu – v noci vám svieti na cestu. Inžinieri sa tak pokúšali nájsť spôsob, ako obyčajnej lampe verejného osvetlenia dodať aj ďalšie funkcie, vďaka čomu by mohla byť ešte využiteľnejšou a praktickejšou.

A práve tak vznikol smart stožiar verejného osvetlenia, ktorý je na jednej strane kompaktný, no na strane druhej okrem samotného silného LED svietidla môže zahŕňať aj kameru, hydrant, nabíjačku, senzor na monitorovanie kvality ovzdušia, či dokonca systém na privolanie pomoci, ktorý môžu využiť okoloidúci. Takýto moderný stožiar verejného osvetlenia je vybavený WLAN technológiou, vďaka čomu môže jednoducho odosielať a prijímať informácie z riadiacej centrály. A aby toho nebolo málo, modulárne smart stožiare majú uhladený moderný dizajn, ktorý skvele zapadne do mestského prostredia.

Moderné riešenie zo sveta skladov

Keď už sme pri moderných riešeniach, máme tu ešte jednu novinku zo sveta skladov. Tým sú praktické montážne plošiny, ktoré sú navrhnuté na používanie s vysoko zdvižnými vozíkmi. V skladoch je často potrebné zdvihnúť ľudí do vyšších výšok na manipuláciu s tovarom, na čo slúžia samostatné montážne plošiny, ktoré sú však často nepraktické. Moderné riešenie v podobe montážnych plošín určených pre vysoko zdvižné vozíky ušetrí priestor aj financie, keďže plošinu môžete kedykoľvek namontovať a odmontovať z vysoko zdvižného vozíka.

Tak čo, ste pripravení využívať moderné riešenia aj vy?

Článok Modulárny smart stožiar verejného osvetlenia – aké výhody prináša? bol publikovaný 14. srpna 2020 v 00.00 v rubrike PR články. Autorom článku je Redakce. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...