Aké typy podláh nikdy nevyjdú z módy?

Sponzorované odkazy:

 Aké typy podláh nikdy nevyjdú z módy?

Čo sa týka interiérového dizajnu, aj tu sa trendy menia. Našťastie nie tak často, ako pri móde. Inak by sme celý život trávili prerábaním domu, aby zodpovedal momentálnemu dobovému vkusu. Pokiaľ sa chystáte robiť nové podlahy, tak vás určite zaujíma, ktoré sú tie, ktoré nikdy neomrzia. Keďže sú podlahy drahou záležitosťou, je dôležité si jej nákup naozaj dobre premyslieť. Je dobré vybrať odolné, najlepšie prírodné materiály, ktoré s vami vydržia naozaj dlho. Najlepšie drevené alebo kamenné.

Akým podlahám dať prednosť?

BETÓN

Skúste sa pozrieť napríklad na betónové podlahy. Prináša industriálny vzhľad do každej miestnosti a ponúka kvalitu a dojem kamennej podlahy. Vzhľadom na spojenie betónu s priemyselnejšou estetikou sa často nepovažuje za životaschopnú možnosť pre každodenné obytné domy, ale betónová podlaha ponúka množstvo výhod. Po prvé, nie je nijako zvlášť náročná na obstaranie a ľahko sa inštaluje. Stačí ju naliať na podložie. Je tiež obľúbená preto, že menšie priestory vďaka nej pôsobia otvorenejšie a vzdušnejšie. Je tiež adaptabilná. Pokiaľ chcete, aby váš betón pôsobil trochu viac trendovo a vadí vám obyčajná sivá, môžete do betónu pridať pigment a vybrať si akýkoľvek odtieň, ktorý by mohol vniesť charakter a teplo do vášho obytného priestoru.

DLAŽBA

Dlaždičky nevyjdú z módy, pretože sú cenovo dostupným spôsobom, ako začleniť prírodný kameň do vášho domova, a fungujú dobre v miestnostiach, kde je trochu viac vlhkosti, ako je kuchyňa alebo kúpeľňa. Dlažba sa väčšinou vyrába z keramiky. Porcelánové dlaždice sa dlhšie vypaľujú pri vyššej teplote, vďaka čomu sú hustejšie a odolnejšie voči poškodeniu. Vďaka tomu vám vydržia skutočne dlho.

ODOLNÉ DREVO

Pri výpočte odolnej podlahy nesmieme zabudnúť zmieniť masívne drevo. Veľa ľudí nemá rado drevené podlahy, pretože majú detstvo spojené s nepeknými parketami a ich nekonečnou údržbou. Drevené podlahy však majú nadčasový design, sú odolné, dajú sa vždy prebrúsiť a prelakovať lakom podľa vášho výberu, a tak môžu aj v priebehu rokov vyzerať úplne skvele.

TERAKOTA

Kuchyňa s terakotovou dlažbou býva často vidieť v časopisoch o bývaní. Nie je to náhoda. Síce nám v deväťdesiatkach nútili terakotu zo všetkých strán, a tak ju máme za zastaraný trend. Avšak terakota je skvelý materiál, ktorý je skutočne odolný, nie nadarmo ju nájdeme v luxusných vilkách po celom svete. Áno, horšie sa kombinuje s novými materiálmi a farbami, to vám však vykompenzuje svojou „nesmrteľnosťou“.

KORKOVÁ PODLAHA

Korkovú podlahu ste v našom zozname určite nečakali, ale podľa môjho názoru tu nesmie chýbať. Práve vďaka svojej nadčasovosti. Síce nepatrí medzi najlacnejšie, pretože korkových dubov je na svete nedostatok, navyše je citlivá na slnečné žiarenie, ale ľahko sa udržuje a je úplne úžasná z pohľadu akustických a izolačných vlastností. Naviac je hrejivá, oproti studeným dlaždiciam.

Článok Aké typy podláh nikdy nevyjdú z módy? bol publikovaný 4. května 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...