Obývacia izba snov

Sponzorované odkazy:

Obývacia izba snov

Keď sa jedná o miestnosti, ktoré majú návšteve ukázať, že máte naozaj vkus, okrem vašej vstupnej chodby neexistuje žiadny iný priestor, ktorý by o vás povedať viac, než práve obývacia izba. Nie je divné, že to chcete, aby bol jednoducho úchvatný, pozýval na posedenie a bol podľa najnovších trendov. Ako teda zariadiť a vybaviť obývaciu izbu, aby si z nej vaše návštevy doslova „sadli na zadok“?

Vďaka tomu, že čítate tento článok, dá sa predpokladať, že sa zaujímate o interiérový dizajn a sledujete najnovšie trendy, čo sa týkajú zariadení a dekorácií domu. V našom článku sa dozviete, čo odlíši bežnú obývačku, od obývačky snov.

Pri zariaďovaní obývacej izby je naozaj dôležité sa držať hesla dvakrát meraj, raz rež. Aj keď radšej merajte stokrát, režte raz a nakupujte až po skutočne dôkladnom premyslení celého konceptu. Ak chcete, aby sa vo vašej obývačke snúbili trendy a vaša osobitosť, aby sa v nej dobre cítila návšteva, aj vaša rodina, je to naozaj výzva.

Keď budete poznať svoje požiadavky, pomôže vám to premýšľať o tom, ako budete vy, vaša rodina a vaši priatelia tráviť čas spoločne v tomto priestore. Môže to byť rozdiel medzi tým, či vaša obývacia izba bude pekná iba na fotke, alebo bude funkčná a praktická. V obývacej izbe by nemali chýbať určité zóny – na komunikáciu a zábavu, leňošenie, sledovanie televízora, ale aj na upokojenie – napríklad čítací kútik. Nezabúdajte ani na to, že obývacia izba je takou výstavnou skriňou našich životov a veľmi často sa tu tiež vystavujú rodinné fotografie a najrôznejšie dekorácie – všetko musí mať myšlienku a byť vzájomne prepojené, či už farbou rámčeka, alebo podobným štýlom. Zároveň fotografií, dekorácií a ozdobných vankúšikov nesmie byť príliš veľa, inak by to u vás doma mohlo vyzerať ako v antikvariáte. Pri vystavovaní fotografií a zoskupovaní dekorácií sa držte pravidla troch kusov.

Za mňa je najväčším prehreškom vystavovanie umelých nepekných kvetov. Kúpte si radšej čas od času rezané kvety, ktoré ako obývaciu izbu, tak aj jedáleň dokážu pozdvihnúť o niekoľko levelov vyššie. Ak nechcete utrácať za čerstvé rezané kvety, zvoľte kvety v kvetináči so zaujímavými listami, kedy obal na kvetináč môže byť ďalším dekoratívnym prvkom. Umelé kvety – a áno aj tie reálne vyzerajúce jednoducho vyzerajú lacno.

Ďalšou neľahkou úlohou pri zariaďovaní obývacej izby je rozmiestniť nábytok tak, aby miestnosť nepôsobila preplnene, pritom ponúkla dostatok miesta na sedenie (ležanie). Pamätajte na to, že televízor nemusí byť jediným ústredným bodom záujmu v obývačke. Čo tak sedenie pri krbe? Do obývacej izby dodá vizuálnu „textúru“ aj zodpovedajúce osvetlenie. Dizajn svetiel je na vás, ale okrem centrálneho osvetlenia na strope, by nemalo chýbať bodové a náladové osvetlenie – stojacia lampa, lampička, či sviečky.

Nemusíme vám hovoriť, aký vplyv majú farby v našich domovoch, a obývacia izba je tým najlepším miestom, kde im môžete vzdať hold, samozrejme tým správnym spôsobom. Či už máte radi neutrálnu obývaciu izbu alebo eklektickejší a maximalistickejší štýl a nebojíte sa použiť dizajn s pruhovanými akcentovými stoličkami, sedacou súpravou a ďalšími farebnými detailmi, je dôležité vybrať farebnú paletu, ktorá spája celú vašu dizajnovú schému vašej obývačky.

Článok Obývacia izba snov bol publikovaný včera v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...