Ako sa zbaviť otravného hmyzu

Sponzorované odkazy:

Ako sa zbaviť otravného hmyzu

Leto pomaly klope na dvere. Prichádza čas dovoleniek, kúpanie a grilovanie na záhrade. A bohužiaľ tiež náš domov veľmi často navštívia nepozvaní návštevníci. Či už ide o tých, ktorí majú krídla, ako octomilky, komáre, či potravinové mole, alebo tie, ktoré k nám prilezú po svojich – mravce, nikdy z nich nemáme radosť. Viete, ako sa týchto hmyzích squatterov zbaviť?

Octomilky

Octomilky nie sú tak otravné, ako komáre, pred spaním nám nebzučia do ucha a nesajú nám krv, ale kuchyňa vďaka nim vyzerá hrozne. Hlavne sa vedia neskutočnou rýchlosťou množiť a tak treba s nimi zatočiť čo možno najskôr. Najčastejšie sa k nám nasťahujú tak, že si ich prinesieme s ovocím a zeleninou, alebo na kvetoch. Nezúfajte, okrem špeciálnych domčekov, do ktorých octomilky zalezú a už sa neuvoľnila, sa ich môžeme zbaviť aj pomocou babskej rady, na ktorú nájdete ingrediencie v každej domácnosti.

Dôležitá prevencia je, zatvárať šťavy a sirupy, chodiť často s košom, odstraňovať nahnité ovocie. Umiestnite do okien siete proti hmyzu. V bytovom dome často octomilky priletia od susedov.

Ako na octomilky?

Do malej misky nastriekajte dve až tri dávky prostriedku na riad, pridajte dve lyžice jablčného octu, pri najhoršom môžete použiť aj červené víno, ktoré necháte skvasiť. Prostriedok trochu premiešajte, aby utvoril bublinky. – Podľa potreby môžete vložiť kúsok ovocia (jablko, banán, melón). Misku dajte na miesto, kde sa u vás nachádza octomiliek najviac – do blízkosti odpadkového koša, kuchynského drezu, k mise s ovocím. Za chvíľku uvidíte, že sa v roztoku nachádza viac a viac týchto protivných mušiek.

Chcete mať istotu, že z roztoku neutečú? Môžete skúsiť misku prekryť strečovou fóliou na uchovanie potravín. Do nej urobte pár dierok. Octomilky, ktoré by sa predsa len neutopili, nenájdu cestu von a časom tiež uhynú.

Klinčeky

Ako prevenciu môžete umiestniť na pár miest po kuchyni klinčeky. Toto voňavé korenie octomilky nemajú radi.

Článok Ako sa zbaviť otravného hmyzu bol publikovaný 1. června 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...