Najnudnejšia činnosť v domácnosti? Párovanie ponožiek!

Sponzorované odkazy:

Najnudnejšia činnosť v domácnosti? Párovanie ponožiek!

Nič nie je tak otravné ako triedenie ponožiek pre celú rodinu. Nikdy nekončiaca práca, ktorú nám sťažujú ponožko-žrúti a nepárno-žrúti. Či už veríte rozprávke, alebo máte podozrenie, že vám vaše ponožky žerie práčka, jedno je isté. Vo všetkých domácnostiach naprieč svetom existuje držiak, vrecúško, taška, či špeciálny šuplík a škatuľa na nepárne ponožky. Až raz niekto vynájde Perpetuum mobile, určite to bude človek, ktorý vyriešil problémy s večne stratenými ponožkami.

Ale čo s tým?

Viete, že na triedenie ponožiek existuje aplikácia? Ale musíte si zakúpiť celkom drahé ponožky s čipom, tie potom neroztriedené vyfotíte a aplikácia vám poradí, ktoré z ponožiek patria k sebe. Vie roztriediť aj rôzne sprané ponožky pôvodnej čiernej farby. To ocenia najmä páni, ktorí si najčastejšie kupujú čierne ponožky, najlepšie v rovnakom štýle, aby im vždy sedeli do páru. To bohužiaľ nefunguje, ako prejdú ponožky procesom prania, sušenia a spárovania, veľmi často sa stane, že sa pár rozdelí a niektoré z ponožiek častejším praním zosvetlia.

Čo s tým?

Na technológie by sme nesadili. Je dôležité sledovať, aby ste prali ponožky z jedného páru v jednej práčke. Vešajte ich na sušiaku vedľa seba, ušetrí vám to čas pri zberaní bielizne. Existujú najrôznejšie vychytávky, ktoré pomôžu spárovať ponožky už pred praním. Existujú na to špeciálne klipy, gombíky, sponky a tiež špeciálne šnúrkové sady. Nevýhodou je, že ich v bežnej rodine potrebujete veľa, a nestoja práve málo peňazí.

Legenda hovorí, že ak máte vrchom plnenú práčku, ponožky sa strácajú menej, to bohužiaľ nemáme vyskúšané a ani pri oprave práčky sme žiadne stratené nenašli.

Ako ponožky triediť?

Ak nechcete spoliehať na vychytávky v podobe klipov, roztrieďte ponožky. Podľa majiteľa, potom na biele, čierne a farebné a až potom sa dajte do hľadania. Keď budete postupovať systematicky, budete mať ponožky spárované rýchlejšie, než spôsobom, kedy z kopy vytiahnete jednu náhodnú ponožku a budete jej hľadať „kamarátku“.

Nespárované ponožky

Môžete vkladať do vrecka, do špeciálneho boxu, alebo si môžete vytvoriť zaujímavú dekoráciu, ktorá bude ozdobou vašej práčovne. Navyše budete mať neroztriedené ponožky na očiach. Takže keď niekde v byte nájdete druhú, budete presne vedieť, kde má svoje dvojča.

Riešenie pre lenivé

Ak chcete si uľahčiť prácu, nakúpte si na voľnočasové aktivity ponožky, ktoré sa ani nepárujú a je tak jedno, ktoré si dnes oblečiete. Bohužiaľ sú väčšinou obrázkové a veľmi výrazné, a tak sa príliš nehodia do zamestnania, kde dbajú na prísny dress code.

A čo vy? Ako riešite problém s večne stratenými ponožkami? Máte nejakú vychytávku?

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článok Najnudnejšia činnosť v domácnosti? Párovanie ponožiek! bol publikovaný 29. června 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...