Vonkajšie kuchyne sú hitom tohtoročného leta

Sponzorované odkazy:

Vonkajšie kuchyne sú hitom tohtoročného leta

Veľa ľudí, aj keď sa pomaly uvoľňuje, bude tráviť leto na Slovensku. Radšej budú cestovať po okolí a užijú si leto pri bazéne a pri grilovačkách s kamarátmi. Štýl života sa vďaka pandémii mení. Ak budete chcieť svojich priateľov ohromiť a ponúknuť im niečo netradičné, je čas začať zariaďovať vonkajšie kuchyne.

V prímorských štátoch je veľmi bežné variť vonku. Zvažovali ste už tiež ** výhody pridania terasovej kuchyne ** k vášmu domu? Či už staviate nový dom, alebo jednoducho chcete viac času tráviť na čerstvom vzduchu, vonkajšia kuchyňa má len samé pozitíva:

Budete sa skvele baviť

Hlavnou výhodou vonkajšej kuchyne je, že sú dokonalým priestorom pre zábavu. Keď grilujete na terase, hostia sa môžu zhromaždiť okolo grilu a nebude vám ľúto, že ste sami pri grile, zatiaľ čo ostatní sa bavia v dome. Vonku je viac miesta a tak budete môcť pozvať viac ľudí, organizovať vonkajšie narodeninové oslavy a pod. Navyše, upratovanie vonkajšieho priestoru je jednoduchšie, ako upratovať celý dom.

Zvyšuje hodnotu vašej nehnuteľnosti

Trošku z pragmatického súdka. Keby ste sa niekedy rozhodli váš dom predať, vďaka peknej terase s vonkajšou kuchyňou, stúpne cena vašej nehnuteľnosti. Veľa záujemcov o kúpu sa chce len presťahovať a nemať žiadnu námahu so zložitou rekonštrukciou.

Ušetríte

Keď v lete varíte, zvyšujete teplotu vo vašom dome a zvýšia sa vám účty za elektrinu vďaka klimatizácii. Tiež zbytočne svietite a používate digestor. Vonkajšia kuchyňa vám dokáže ušetriť pár eúr za elektrinu. A čo si budeme hovoriť, niektoré dobrôtky príliš nevoňajú. Vyzreté syry, ryby a ďalšie pokrmy, ktoré doma skôr smažíme, si vďaka vonkajšej kuchyni budete môcť pripraviť a nebude vám po nich zapáchať domácnosť.

Rozšírite si obytnú plochu

Vďaka vonkajšej kuchyni budete mať pekných pár metrov obytného priestoru navyše. Keď ku kuchyni pridáte pre deti detský kútik, bude celá rodina vonku pohromade.

Budete zdravší

Všetci vieme, že grilovanie je pre náš organizmus zdravšie ako vyprážanie. Jedlo nebude obsahovať nadbytočný tuk, môžete tak cez leto dokonca schudnúť.

Ušetríte peniaze za jedlo v reštaurácii

Keď máte vo svojom dvore vlastnú malú terasu na varenie chutných pokrmov, prečo by ste chodili do reštaurácie? Stravovanie v reštauráciách lezie do peňazí a teraz je veľmi rozumné eurá šetriť.

Čo by nemalo chýbať vo vonkajšej kuchyni?

Nábytok, gril, plocha na prípravu potravín, chladnička, úložné priestory, bar, osvetlenie, stôl a stoličky, riad a pomôcky na grilovanie.

Článok Vonkajšie kuchyne sú hitom tohtoročného leta bol publikovaný 17. července 2021 v 09.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...