Ako rozdeliť miestnosti v dome?

Sponzorované odkazy:

Ako rozdeliť miestnosti v dome?

Nie každý z nás má tú možnosť nechať si postaviť dom, či byt s optimálnym usporiadaním miestností tak, aby vyhovoval potrebám našej rodiny. Nasťahovali ste sa do nového bytu, či máte nový prírastok do rodiny a hodila by sa vám miestnosť navyše, ale nechcete investovať do stavebných úprav? Máme pre vás pár tipov na to, ako bez výraznejších investícií rozdeliť miestnosť.

Optické rozdelenie miestnosti

Pokiaľ chcete mať trošku súkromia, ale netrváte na dokonalom zatienení, vyberte povrázkové závesy, či záclony, ich farbu voľte podľa vášho interiéru. Môžete ich prirobiť pomocou stropnej konzoly, bude to nenápadné, ale efektívne riešenie. Skvele tak oddelíte v obývacej izbe úžitkovú časť od tej na spanie.

Detská izba

Máte malých chlapcov, ale už chcú svoje súkromie? Urobte im autíčkovú izbu. Ako rozdeľovače vám poslúžia autentické repliky dopravných značiek, ktoré môžu byť aj zaujímavou dekoráciou na steny. Značky môžete zaobstarať na internete, alebo si ich môže šikovný otecko vyrobiť.

Pre milovníkov hudby

Máte zbierku starých vinylových platní, ale už ich nemáte kde prehrávať? Vyrobte si z nich zaujímavý oddeľovač miestností. Zaveste ich ako záves plný spomienok na mladosť, nejaké pekné dosky zarámujte, na steny môžete nalepiť samolepky v podobe nôt a originálna trucovňa pre milovníka hudby je na svete!

Myslite zelene

Máte doma dostatok izbových rastlín? Kúpte si vysoký stojan na kvety, či vymedzte priestor regálovým systémom a umiestnite do nich kvetiny. Listy izbových kvetín vám doma nielen vyčistia vzduch, ale zabezpečia aj intimitu a súkromie.

Regály a police

Keď už sme spomenuli regálové a policové systémy, určite sa okrem kvetinovej steny dá s nimi predeliť miestnosť aj originálna knižnica.

Závesy

Pokiaľ chcete predsa len viac súkromia, použite nepriehľadné závesy, zavesené na stropné koľajnice. Cez deň ich môžete mať roztiahnuté, môžete ich ozdobiť nejakou zaujímavou dekoráciou na závesy. Závesy dokážu utlmiť aj pár decibelov. Výhoda pre páry, ktoré spia v obývacej izbe. Jeden si ide ľahnúť a druhý sa môže v pokojne pozerať na televíziu bez toho, aby svetlo a hluk z televízora bránilo zaspávaniu.

Paravány

Iste ste čakali, že vo výpočte jednoduchých deličov miestnosti nebudú chýbať paravány a japonské steny. Ak zvolíte citlivo dizajn paravánu, aby dizajnovo dokresľoval vašu miestnosť, bude vyzerať skvele a zároveň bude slúžiť ako zaujímavá dekorácia.

Článok Ako rozdeliť miestnosti v dome? bol publikovaný 24. srpna 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...