Ako zariadiť príliš malé miestnosti?

Sponzorované odkazy:

Ako zariadiť príliš malé miestnosti?

Nie každý z nás má to šťastie, aby žil v niekoľkoizbovom dome s tromi kúpeľňami a obývacej izbe vo veľkosti obvyklého bytu. Pokiaľ vás čaká zariaďovanie menších miestností, náš článok vám poradí, akých vecí sa zbaviť a ktoré naopak použiť, aby aj veľmi malé izby vyzerali väčšie, než naozaj sú.

U malých miestností je menej viac Skôr, než sa pustíte do zariaďovania a nákupu nového nábytku, mali by ste si doma všetky veci, nábytok a oblečenie roztriediť a zorganizovať. Malé miestnosti nemôžu byť preplnené od podlahy k stropu. Pre vás bude zásadné snažiť sa žiť minimalistickým štýlom. Majte doma len veci, ktoré nutne potrebujete a ktoré vám robia radosť. Pozor na prílišné dekorácie. Tie môžu v naozaj malom priestore pôsobiť skôr ako neporiadok ako dekoratívny prvok.

Nábytok v jednom štýle

V menších miestnostiach vyzerá lepšie, keď sú zariadené nábytkom v rovnakom, či veľmi podobnom dekore. Skrinka pod televízor, konferenčný stolík a poličky – každé v inej farbe bude pôsobiť roztrieštene a opticky to zaberie viac priestoru.

Voľte funkčný nábytok

V malom byte oceníte konferenčný stolík, sedaciu súpravu aj posteľ s úložným priestorom na sezónne veci, na lôžkoviny pre hostí aj na doklady, ktoré si musíte uschovať a nesmiete vyhodiť.

Pozor na neporiadok na nočnom stolíku

Pustite do svojich miestností svetlo

Vyvarujte sa natieraniu stien príliš tmavou farbou, dlhých zatemňovacích závesov a nepriepustných záclon. Čím viac denného svetla do vašej miestnosti pustíte, tým väčšia bude vyzerať. Tmavé miestnosti pôsobia skôr ako neobývateľná nora.

Využite hru zrkadiel

Nebojte sa do obývačky umiestniť nejaké zaujímavé zrkadlo, vďaka nemu bude váš príbytok vyzerať väčší a svetlejší.

Voľte podobný nábytok

Nezapĺňajte priestor zbytočnými dekoráciami

Na konferenčnom stolíku stačí jedna soška, sviečka, či váza s kvetinami. Farbu dodajte priestoru pomocou nejakých efektných dekoračných vankúšikov, plédu so zaujímavou textúrou. Vankúšikov by tiež nemalo byť veľa. Rozčítané časopisy schovajte do šuplíka, inak budú na konferenčnom stolíku zbytočne zaberať priestor. Namiesto dvoch kresiel pre návštevy môžete kúpiť taburety s úložným priestorom, ktoré v čase nepoužívania sa môžu zasunúť pod konferenčný stolík, či pozdĺž sedacej súpravy. Do úložného priestoru taburetov môžete schovať deky, plédy, časopisy, či zopár hračiek. Deti sa často rady hrajú v obývačke, aj keď majú svoju izbičku. Týmto spôsobom budú mať hračky po ruke, ale vám odpadne povinnosť ich každý večer nosiť späť do detskej izby.

Článok Ako zariadiť príliš malé miestnosti? bol publikovaný 23. dubna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...