Miestnosť bez okien? Nevadí! Vieme, ako ju zariadiť

Sponzorované odkazy:

Miestnosť bez okien? Nevadí! Vieme, ako ju zariadiť

Usporiadanie niektorých domov je ťažko stavebne upraviť. Doba koronavírusu nás poslala z kancelárií domov a deti potrebovali tiež svoje pokojné miesto na online výučbu. Ak ste sa doma rozdelili do rôznych miestností a zo starej šatne ste si urobili kanceláriu, či náhradnú izbičku, v ktorej nie sú okná, prinášame vám pár tipov na to, ako takú miestnosť zariadiť, aby pôsobila vzdušnejším a svetlejším dojmom.

Hovoríte si, že je to nemožné? Ale správne zvolené dekorácie, zrkadlá a kvalitný nábytok dokážu aj z malej miestnosti bez okien vytvoriť oázu pokoja.

V miestnosti bez okien zabudnite na tmavé farby maľovky, či tapiet. Skvele jej prospejú svetlé farby stien. Tam, kde chýba prirodzené svetlo, ho musíme dodať aspoň pocitovo. Miestnosť bez okna, vymaľovaná tmavými farbami by pôsobila ako tmavá nora. Veľmi dobre vyzerajú svetlé tapety s drobným lesklým vzorom. Ak nemáte radi bielu, alebo vanilkovú farbu, môžete byť odvážnejší a zvoliť citrónovú, marhuľovú, či limetkovú zelenú – závisí aj od účelu miestnosti.

Zrkadlo, zrkadlo

Povedz mi, kto to bude mať doma pekné pri použití zrkadiel? Určite vy! Zrkadlá sú nielen zaujímavou dekoráciou, ale tiež dokážu miestnosť presvetliť a opticky zväčšiť. Keď bude naproti zrkadlu a nad zrkadlom osvetlenie, okno vám prestane chýbať.

Dvere

Do svojej miestnôstky bez okien musíte vybrať vhodné dvere. Najlepšie také, ktoré majú presklenú časť. Bude cez ne prúdiť prirodzené svetlo z chodby.

Minimalizmus a elegancia

Do miestnosti bez okien nie je vhodný masívny a rustikálny nábytok. Stavte na jednoduchú eleganciu, prosté línie a minimalizmus. Vďaka tomu, že miestnosť nebude preplnená nábytkom, bude pôsobiť vzdušnejším dojmom a vy sa nebudete cítiť stiesnene. Nábytok voľte užší a vyšší, bude opticky miestnosť zvyšovať. Nikdy v takej miestnosti nemaľujte farebne strop.

Falošné okno

Máte vo vašej miestnosti bez okien voľnú stenu? Na internete sa predávajú nálepky a fototapety, ktoré vyzerajú ako otvorené okno do záhrady, s výhľadom na more, či na hory. Môžete si tak aspoň v priebehu pár minút urobiť okno falošné. Táto zaujímavá dekorácia stojí pár eur, ale vylepší pocit z celej miestnosti.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článok Miestnosť bez okien? Nevadí! Vieme, ako ju zariadiť bol publikovaný 28. srpna 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...