Domáce práce pomôžu upokojiť vašu myseľ a rozoženú jesennú depresiu

Sponzorované odkazy:

Domáce práce pomôžu upokojiť vašu myseľ a rozoženú jesennú depresiu

Domáce práce sa zdajú nekonečné, sú tiež častým dôvodom hádok medzi partnermi aj medzi všetkými členmi rodiny. Pokiaľ nemá každý člen rodiny svoju jasne definovanú úlohu a kedy ju má vykonávať, nikdy sa nedohodnete, ale málokto dokáže byť tak organizovaný a mať všade rozpisy.

Za čistým a uprataným domom stojí kopa driny a komunikácie. Mať uprataný životný priestor je dôležité nielen pre naše fyzické, ale aj pre psychické zdravie. Už len to, v akom stave je vaša domácnosť ráno, má vplyv na vašu náladu na celý deň. Nikto si nechce v rannom zhone pripravovať kávu na linke plnej nahromadeného ri­adu.

Akým spôsobom vám pomôžu dokončené domáce práce?

Budete silnejší

Ako psychicky, tak fyzicky. Pri upratovaní spálite aj nejaké tie prebytočné kalórie, ušetríte za posilňovňu. Pustite si nejakú obľúbenú hudbu, vydrhnite kachličky, zotrite podlahu, vyžehlite bielizeň. Keď sa potom rozhliadnete okolo, budete mať aj lepšiu náladu zo splnenej práce.

Zdravšie prostredie

Pravdepodobne nechcete mať vo svojom byte roztoče, alebo horšie potvory, napríklad šváby. Navyše aj v bežnom domácom prachu sa držia rôzne baktérie, toxíny a zdravie poškodzujúce látky. Ak pracujete na homeoffice, upratané prostredie bude podnetnejšie, nebude vás rušiť neporiadok a budete sa ľahšie koncentrovať.

Výchova

Aj veľmi malé deti môžu mať doma nejaké povinnosti. Priniesť lyžice na stôl, podávať riad z umývačky, naliať vodu domácemu miláčikovi. Naučia sa tak zodpovednosti, navyše sa budú deti cítiť potrebné a dôležité. Má to veľký vplyv na ich správny kognitívny vývoj.

Relax

Pre mnoho ľudí je umývanie riadu, či pranie bielizne skvelým relaxom a balzamom na nervy. Pri upratovaní si upracete nielen domácnosť, ale urovnáte si myšlienky, čo sa v dnešnom hektickom svete hodí.

Vôňa

Čisto vypraté záclony a obliečky prevoňajú vašu domácnosť. Je úplne iný pocit, keď sa vraciate z práce do voňavého a uprataného bytu.

Článok Domáce práce pomôžu upokojiť vašu myseľ a rozoženú jesennú depresiu bol publikovaný 19. září 2021 v 06.30 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...