Chystáte sa vyzdobiť záhradu vonkajším vianočným osvetlením?

Sponzorované odkazy:

Chystáte sa vyzdobiť záhradu vonkajším vianočným osvetlením?

Vianoce nám pomaly ťukajú na dvierka, dom máte uprataný a vianočne vyzdobený a už sa nudíte? Nezabudli ste na niečo? Áno, vyzdobte si záhradu vianočným osvetlením!

Nemusíte sa báť, že vianočné svetielka zruinujú váš rozpočet, keď sa zdražuje elektrina. Existujú aj vianočné svetielka s časovačom a množstvo ďalších a ďalších vylepšení.

Pozor na bezpečnosť

Skôr, než sa vydáte do obchodu pre nové svetelné reťaze a svetelné dekorácie na záhradu, majte na pamäti, že von patria iba svetielka, ktoré sú určené na vonkajšiu inštaláciu. Teda by mali byť schopné vydržať na mraze, daždi aj v snehu bez toho, aby spôsobili skrat, alebo požiar. Ak máte svoj dom radi, vyvarujte sa nákupu vonkajších svetiel na tržnici, alebo pomocou Alliexpressu. Aj predlžovacie káble k svetielkam kúpte špeciálne na vonkajšie použitie.

Zlaďte vonkajšie osvetlenie s exteriérom vášho domu

Všetci poznáme z amerických filmov ich záľubu v až gýčovitom zdobení striech vchodových dverí a najrôznejších blikajúcich soboch a Santa Klausoch. V našich končinách je to skôr nezvyčajné. Radšej svoj dom a záhradu osvetlite striedmo, ale vkusne. Tak, aby svetielka ladili s celkovým exteriérom domu. Stačí nejaké to svetielko k hlavnej bránke, na terasu, poprípade môžete ozdobiť nejaký krík, či menší stromček, ktorý je blízko vchodu do vášho domu.

Je len na vašom vkuse, či pred domom potrebujete sobie stráženie a Santu, ktorý lezie z okna. Predsa len slovenské Vianoce patria Ježiškovi a nemali by ste zbytočne pliesť deťom hlavu s touto americkou tradíciou. Navyše sa to málokomu bude páčiť. Okná môžete ozdobiť svetelnou reťazou zvnútra, bude to určite jednoduchšie na obsluhu a údržbu. Zamyslite sa tiež nad tým, akú farbu svetielok použijete. Nakoniec rovnako najlepšie vyzerajú klasické „biele“ obyčajné svetlá. Farebné pôsobia rušivo a môžu oslňovať vodiča, pokiaľ bývate v blízkosti cesty.

Inšpirácia

Hľadáte inšpiráciu na najrôznejšie druhy vianočného osvetlenia? Zavítajte na Pinterest.com, tam nájdete veľa rád, trikov a návodov. Len nesmiete zabudnúť, že ako pri všetkom, aj pri vianočnom osvetlení platí staré známe porekadlo, že menej je viac. Veľmi dobre vyzerajú obyčajné biele cencúle, kedy svetlo opticky „steká“ z odkvapu. Jednoduché na inštaláciu, napriek tomu však geniálne pôsobivé.

Článok Chystáte sa vyzdobiť záhradu vonkajším vianočným osvetlením? bol publikovaný 11. prosince 2021 v 09.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...