Originálne vianočné osvetlenie

Tagy:  vianočné osvetlenie, vianočné dekorácie

Sponzorované odkazy:

Originálne vianočné osvetlenie

Začínate už premýšľať, ako tento rok vyzdobiť interiér svojho bytu na Vianoce? Osvetlenie neodmysliteľne patrí k vianočnej atmosfére, tak zapojte fantáziu a ozdobte interiér osvetlením so zimnou tematikou, alebo vhodne ozdobte okno, vázu so smrekovými vetvičkami, alebo šiškami.

Vytváranie svetelných dekorácií

Svetelné reťaze môžete zohnať vo farbách teplej bielej, alebo studenej bielej, záleží, čo sa Vám viac hodí k vybaveniu interiéru a ďalším vianočným doplnkom. Ak reťaze umiestnite do veľkej sklenenej nádoby s šiškami a imelom, vytvoríte tak nevšednú dekoráciu, ktorá pri vstupe do miestnosti neujde pozornosti.

Príjemnú vianočnú atmosféru navodíte s drobnou svetelnou dekoráciou v podobe svetelného závesu, ktorý zavesíte okolo garniže do okna. Svietiace hviezdy upútajú pohľady všetkých okoloidúcich a váš domov prežiari pokojom a harmóniou.

Máte doma krb? Skvelé, tak aj ten môžete svetelne dekorovať. V hornej časti zaveste reťaz vyrobený z ihličnatých vetvičiek, vianočne ho ozdobte a na záver dolaďte žiarivými svetielkami.

Noel osvetlenie Dážď – studená bielaNoel osvetlenie Dážď – studená biela

mall.cz Vianočné osvetlenie DomčekyVianočné osvetlenie Domčeky

alza.cz Sob PAVO so saňamiSob PAVO so saňami

JYSK

Výber osvetlenia

Vhodné načasovanie by malo spĺňať určité bezpečnostné kritériá, ktoré udáva stupeň ochrany krytia , tzv. bezpečnosťou kódu IP. Na domáce účely postačí hodnota 20, ak by ste, ale chceli osvetlenie umiestniť vonku, potom by hodnota nemala byť nižšia ako 43.

Pozrite si tiež nosný kábel reťaze. Zelená farba, sa hodí na stromček, a zároveň v ňom farebne splynie. Priehľadný kábel sa hodí na svetlé pozadie alebo tam, kde chcete, aby boli vidieť len svetielka.

Rozmyslite si tiež, akú dĺžku reťaze budete potrebovať. Predávajú sa krátke, ale tiež niekoľko desiatok metrov dlhé. Pokiaľ s reťazou chcete ozdobiť stromček, zmerajte si jeho výšku. Na 1,5 vysoký stromček budete potrebovať 20 m reťaze a na dvojmetrový potom o 5 m dlhšiu reťaz.

A teraz ešte žiarovky, tie môžu byť klasické alebo LED diódy. Osobne by som odporučila reťaz s LED diódami, jej cena je síce vyššia, tak ale na druhú stranu poskytne výrazne nižšiu spotrebu energie, má oveľa dlhšiu životnosť a je veľmi odolná proti nárazom.

Výborným pomocníkom bude zásuvka so zabudovaným časovačom a už nebudete musieť strážiť rozsvecovanie večer a zhasínanie vo dne. Digitálna spínacia zásuvka zapne v požadovanú hodinu každý deň, alebo v určitý deň a tá mechanická má programovacie koliesko, na ktorom nastavíte čas.

Článok Originálne vianočné osvetlenie bol publikovaný 14. prosince 2017 v 08.00 v rubrike Byt. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...