Výsadba jarných cibuľovín

Sponzorované odkazy:

Výsadba jarných cibuľovín

Máloktoré kvety sú tak späté s jarou ako práve cibuľoviny. Kto by nemiloval nežnú krásu hyacintov? Výsadba cibuľovín vám pomôže skrátiť čas pri čakaní na skutočnú jar.

Hyacint

Cibuľoviny v kvetináčoch

Cibuľoviny si môžete zasadiť aj doma, do kvetináčov. Bývajú skvelou dekoráciou na jedálenský stôl. Je len na vás, či máte radi krókusy, alebo dávate prednosť tulipánom, krehkým narcisom, kosatcom, či snežienkam. Doma v teple sa im bude dariť. Niektoré z nich potom budete môcť presunúť von na záhony. Najlepší čas na sadenie cibuľovín je samozrejme na jeseň, ak ste to nestihli, zasaďte si ich pokojne doma a von do pôdy ich dáte, až bude vonku teplejšie. Alebo na to choďte od lesa a kúpte si ich predpestované.

Tulipány

Hĺbka a rozostup výsadby cibuľovín

Hĺbka a rozostup vysadených cibuliek sa líšia v závislosti od veľkosti cibuľky a od toho, či sa jedná o cibuľku na sadenie na záhon, alebo do kvetináčov. Všeobecne platí, že cibuľky by mali byť sadené do dvoch tretín cibuľky, a vzdialenosť medzi nimi by mala byť vo veľkosti jednej až dvoch cibuliek.

Snežienky

Pozor na zálievku

Kvetináč na sadenie cibuľovín by mal byť dostatočne hlboký, s drenážou, aby nám cibuľky nehnili pre prílišnú vlhkosť.

Bleduľky Nemusíte sa báť na začiatku po výsadbe cibuľoviny prihnojiť, budú mať plnšie kvety. Kvety, ktoré rastú z cibuliek, potrebujú pravidelnú, ale miernu zálievku, snažte sa ich nepreliať.

Článok Výsadba jarných cibuľovín bol publikovaný 5. března 2022 v 09.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...