Záhradné jazierka sú čím ďalej obľúbenejšie

Sponzorované odkazy:

Záhradné jazierka sú čím ďalej obľúbenejšie

Vďaka pandémii koronavírusu si mnoho záhradkárov veľmi zvelebilo svoju záhradu. Najčastejším novým prvkom na záhrade boli bazény, či kúpacie záhradné jazierka. Vďaka tomu, že pre vstup na kúpalisko boli potrebné certifikáty a povolenia, mnoho rodičov takto vyriešilo prázdniny „pri vode“ pre svoje deti.

Bazény mali veľký boom po revolúcii, rástli v slovenských záhradách ako huby po daždi a každý úspešný podnikateľ a živnostník musel mať na záhrade bazén, aby bol in.

V súčasnej dobe ale začína nový trend – čím ďalej tým viac majiteľov záhrad a záhradiek má radšej na svojej záhrade kúpacie jazierko, než bazén. Asi preto, že vyzerá prirodzenejšie a lepšie zapadne do konceptu záhrady. Tiež čoraz viac ľudí má vo svojom jazierku rybičky a myslí aj na ostatných obyvateľov prírody, ako sú napríklad žabky. Samozrejme záleží, či zvolíte jazierko prírodné, s prirodzenou filtráciou a vzduchovaním, či budete čistotu vody radšej riešiť pomocou najrôznejšej jazierkovej chémie.

Od veľkosti záhrady a voľného priestoru vyhradeného pre inštaláciu jazierka tiež musíte vyberať jeho veľkosť. Pokiaľ sa v ňom nebudete chcieť silou mocou kúpať, či už máte na záhrade bazén, ktorého sa nebudete chcieť vzdať, môžete zvoliť aj menšie jazierko. Zasaďte doň vodné rastliny, ak sa vyznáte v chove rybiek, pridajte do svojej záhrady aj nových nájomníkov.

Ak zvolíte správnu skladbu vodných rastlín a osadenie kríkov a kvietkov okolo jazierka, celý rok bude vaše jazierko vyzerať čarovne.

Záhradné jazierko ako vodný prvok do vašej záhrady pomôže tiež vytvoriť aj priestor na relaxáciu, nezabudnite k nemu inštalovať aj nejaké to posedenie. Zurčiaca voda po kameňoch, prípadne vodotrysk, či fontánka majú na naše nervy doslova blahodarný vplyv a uvidíte, že budete časom radšej sedieť a pozerať na život vo vašom rybníčku ako na správy v televízii.

Článok Záhradné jazierka sú čím ďalej obľúbenejšie bol publikovaný 2. července 2022 v 08.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...