Umelý trávnik nepatrí iba na futbalové štadióny

Sponzorované odkazy:

Umelý trávnik nepatrí iba na futbalové štadióny

Preč je doba, kedy sa umelý trávnik výhradne používal na zatrávnenie futbalových ihrísk, poprípade na niektoré miesta na ihrisku golfovom. Vďaka tomu, že idú technológie vpred a sú teraz umelé trávniky cenovo dostupnejšie, stále viac slovenských záhrad má nejaké to miestečko, kde je umelý trávnik využitý.

Výhodou umelého trávneho porastu je jeho vzhľad, pevnosť, prirodzený vzhľad a čo si budeme rozprávať – umelý trávnik znesie aj trošku hrubšie zaobchádzanie a nemusíme sa príliš starať o jeho údržbu.

Nové typy umelých trávnikov dokonca zvládnu aj situáciu, keď je na nich dlhšiu dobu položené nejaké to bremeno. Časom sa dokážu zase vzpriamiť a vyzerať ako predtým.

Miest, kde si môžete pomôcť k lepšiemu vzhľadu záhrady pomocou umelého trávneho koberca je veľa. Napríklad v okolí terás a bazénov, kde sa jedná o používanejšie plochy, nebudete ľutovať, pokiaľ na „zatrávnenie“ použijete umelý trávnik. Vyhnete sa vypáleným žltým a nevzhľadným kolesám od bazénovej chémie. Je vhodný tiež na predzáhradky, kam celé dni praží slnko, váš dom bude z pohľadovej strany vyzerať vždy upravene a nebudete musieť stále behať s kosačkou, či záhradnou hadicou.

Umelý trávnik sa hodí aj okolo detských domčekov a šmykľaviek, je mäkký a namiesto nevzhľadných podložiek, ktoré majú deti chrániť pred pádom, môžete použiť tento umelý trávnik. Alebo ho umiestniť naň. Nikto nič nespozná a vaše deti budú v bezpečí.

Chodia sa vaši psi vyvenčiť na určité miesto v záhrade? Môžete im vytvoriť improvizovanú psiu toaletu, kam umiestnite umelý trávnik, ktorý bude stačiť občas prepláchnuť záhradnou hadicou. Psí moč je známy tým, že klasický trávnik po ňom po čase zožltne a moč je tak agresívny, že na tráve „vypáli“ niektoré miesta. S umelým trávnikom tento problém mať nebudete a odpadne vám práca s neustálym znovu zatrávňovaním.

Umelý trávny koberec sa tiež veľmi hodí na balkóny, terasy a záhrady na streche. Aj v meste tak budete mať pocit, že ste v prírode.

Umelý trávnik môžete položiť na klasickú trávu, hlinu, betón, piesok aj štrk – teda v podstate na akýkoľvek povrch na vašej záhrade. Vďaka tomu je stále obľúbenejší medzi záhradkármi.

Článok Umelý trávnik nepatrí iba na futbalové štadióny bol publikovaný 12. července 2022 v 08.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...