Aké typy garážových brán existujú? Toto sú tie najznámejšie

Aké typy garážových brán existujú? Toto sú tie najznámejšie

V súčasnosti existuje hneď niekoľko druhov garážových brán. Každý typ prináša veľké množstvo benefitov, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. V tomto článku si povieme niečo o jednotlivých typoch garážových brán a ich výhodách.

Nie nadarmo sa hovorí, že dnešná doba ide výrazne dopredu. Neustále sa totiž vyvíjajú nové inovatívne zariadenia, ktoré prinášajú svoje benefity. Výnimkou nie sú ani automatické garážové brány, o ktorých si povieme viac práve v tomto článku a v nasledujúcich riadkoch.

Posuvné garážové brány

Najznámejšie sú posuvné garážové brány. Tento typ je veľmi výhodný najmä z toho dôvodu, že vám môžu ušetriť náklady za energie. Vyznačujú sa tiež zaujímavou vlastnosťou. A tou je, že sa do takejto brány dá prejsť len čiastočne. Pohon garážovej brány je v tomto prípade veľmi dobre prepracovaný a rozhodne to stojí za pozornosť. Posuvné garážové brány si môžete dať vyrobiť aj na mieru. Nezabúdajte si zvoliť ten najviac kvalitný materiál.

Rolovacie garážové brány

Medzi ďalší typ garážových brán patria rolovacie garážové brány. Na priestor si tieto brány kladú minimálny nárok, vďaka čomu v tomto smere vynikajú. Sú spoľahlivé a vyrobené z kvalitných materiálov. Pri výbere nezabúdajte aj na potrebné príslušenstvo. Medzi to patrí napríklad aj čistiaca aktívna pena. Tá vám pomôže aj pri starostlivosti o tieto a iné produkty.

Sekčné garážové brány

Za najviac používané garážové brány sa považujú tie sekčné. Tieto brány sú vyrobené z jednotlivých sekcií. Tých je vo väčšine prípadov hneď niekoľko. Ich výška dosahuje 500 až 600 milimetrov. Sekčné garážové dvere môžete ovládať aj pomocou diaľkového ovládania. Medzi benefity tohto typu garážových brán patrí aj to, že sú do nej integrované jednotlivé okienka, kľučky, dvere, a tiež ďalšie dôležité prvky.

Článok Aké typy garážových brán existujú? Toto sú tie najznámejšie bol publikovaný 17. července 2022 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...