Renovácia starého nábytku už je zase v móde

Sponzorované odkazy:

Renovácia starého nábytku už je zase v móde

Predošlá generácia mala veľmi málo možností, ako mať doma originálny nábytok. Na sektorový nábytok do kuchýň a obývacích izieb bolo treba čakať v poradovníkoch a všetci mali doma to isté. Ak mal niekto to šťastie, že zdedil nejaký domček po babičke, kde sa nachádzali kúsky z Prvej republiky, radšej si prerobil tie, aby mal doma originálne kúsky.

V dnešnej dobe ponúkajú obchody a internetové vyhľadávače nábytku tisícky kúskov, ale prekvapivo stále je veľa domovov podobných ako vajce vajcu. Navyše moderné kúsky nábytku, ktoré si doma poväčšine zmontujete sami, nevydržia ani jedno sťahovanie. Kvalitné kúsky nábytku z masívneho dreva sú väčšinou na hony vzdialené finančným možnostiam priemernej domácnosti a nechať si vyrobiť nábytok na mieru od stolára, stojí vďaka vysokým cenám materiálu aj veľa peňazí.

Čo s tým?

Ak chcete mať doma naozaj originálne kúsky, skúste obísť blšiaky, garážové výpredaje, secondhandy s nábytkom, či niektoré starožitníctva, alebo obchodíky, ktoré ponúkajú „poklady z povaly“. Uvidíte, že zoženiete veľa vzácnych kúskov, ktoré sa oplatí prerobiť na svoj obraz a venovať mu voľné nedeľné popoludnie, návštevy vám budú taký nábytok závidieť a vás bude hriať istota, že nikto nebude mať doma podobnú komodu.

Ak si netrúfate na renováciu starého nábytku sami, ľahko vyhľadáte firmu, ktorá sa tomu venuje a opraví vám nábytok podľa vašich predstáv. Ak však máte dom, dielňu a základné náradie, stačí si napríklad na YouTube nájsť návody, ako na to. Aj na Pintereste je veľa tipov na to, ako zo starého nábytku urobiť krásne nové a originálne kúsky. Fantázii sa medze nekladú a uvidíte, že až prerobíte dva tri kúsky, už bude z reštaurovania nábytku váš nový koníček.

Renovácia starého nábytku má výhodu nielen v tom, že budete mať doma jedinečné kúsky. Pomáha tiež prírode, je ekologická a šetrí prírodné zdroje. Navyše má každý jeden starobylý kúsok svoju vlastnú minulosť a príbeh.

Článok Renovácia starého nábytku už je zase v móde bol publikovaný 19. září 2023 v 07.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...