Dvere i okná-vstupné brány do sveta

Dvere i okná-vstupné brány do sveta

Kvalita a dizajn sú dôležité

V minulosti dvere plnili základnú funkciu: uzatvorenie určitého priestoru a jeho oddelenie od iného priestoru. Ľudia sa príliš nezamýšľali nad dizajnom dverí a nevnímali ich ako estetický doplnok. Pravdou je, že ešte pred niekoľkými rokmi nebol výber interiérových dverí taký bohatý ako dnes.

Uplynulo zopár rokov a zmenila sa aj situácia v otázke bývania a zariaďovania domácnosti. V súčasnosti je na trhu množstvo firiem, ktoré sa zaoberajú výrobou a predajom dverí do interiéru a niekedy je o to ťažšie vybrať si tie správne. Našťastie, existujú akési všeobecne platné zásady, ktoré nám môžu byť pri výbere interiérových dverí užitočné.

Kritériá pre výber interiérových dverí

Začať by sme mali odpoveďou na otázku koľko dverí a aký typ dverí potrebujeme. Či už požadujeme interiérové dvere, vchodové interiérové ​alebo vonkajšie dvere, každý z týchto typov dverí je vyrobený z iných materiálov a má iné vlastnosti.

Ďalšou otázkou bude účel dverí, na ktorý budú slúžiť. Sú miestnosti, kde potrebujeme dostatok osvetlenia a preto volíme presklené dvere. Dvere do spálne alebo kúpeľne sú záležitosťou osobného vkusu. Zabudnúť by sme nemali ani na spôsob otvárania dverí a ich rozmery. Pri otváraní dverí-dovnútra alebo von, zohrávajú veľkú úlohu zárubne. Mali by sme mať na pamäti, že interiérové dvere sú investíciou na dlhšie obdobie, a preto by sme nemali ich výber rozhodne podceňovať.

Drevo je jednoducho neoceniteľné

Určite si ešte mnohí z nás pamätajú dobu drevených okien, ktoré zdobili nielen rodinné domy, ale aj chatky či chalupy. Nemožno však tvrdiť, že drevené okná sú dávnou minulosťou, hoci sme už zažili aj etapu plastových okien a stále zažívame. Drevo je však drevo a rozhodne plast naň nemá. Vyžaduje si síce väčšiu starostlivosť ako plast, ale vie sa nám za to patrične odmeniť vo forme výborných tepelno-izolačných vlastností. Drevené eurookná sú čoraz viac populárnejšie a žiadanejšie než tie plastové. Pôsobia elegantne, nápadito a štýlovo.

Článok Dvere i okná-vstupné brány do sveta bol publikovaný 23. září 2019 v 09.45 v rubrike Dom. Autorom článku je Redakce. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...