Pod posteľou nie sú iba bubáci

Sponzorované odkazy:

Pod posteľou nie sú iba bubáci

V minulom článku sme sa venovali večnému boju gazdiniek s prachom. Veľmi často sa zabúda na upratovanie prachu pod našimi posteľami. Najmä preto, že tam veľmi často skladujeme aj veci, ktoré nemáme kam dať.

Viete, že existujú veci, ktoré by tam nemali vôbec byť?

Ak vám chýba úložný priestor, priestor pod posteľou sa môže zdať ako praktické miesto na uloženie vecí, ako sú sezónne topánky alebo čižmy, upomienkové predmety a fotografie, ktoré len tak nemôžete vyhodiť, alebo veci, ktoré si jednoducho chcete nechať bokom.

Pod posteľou by rozhodne nemali byť uskladnené nejaké dôležité dokumenty. Je to miesto, kam sa ľahko dostane dieťa, či domáci maznáčik. Takže vaše pasy, rodné listy, ani daňové priznania, tam jednoducho nemajú čo robiť.

Nedávajte tam ani veci, ktoré často používate, inak budete tráviť život tým, že sa budete súkať pod posteľ a neustále niečo hľadať.

Veľmi často ľudia pod posteľou uchovávajú sezónne oblečenie. Ak nie sú objemnejšie kúsky uchovávané vo vákuovo uzavretých vreckách, zaberajú veľa miesta a zbytočne sa na ne práši a sú plné roztočov.

Pod posteľ nedávajte ani veci, na ktoré nechcete zabudnúť, ako sú napríklad vianočné darčeky, nové oblečenie, či sezónne dekorácie, aby ste budúcu sezónu nemuseli kupovať nové, pretože ľahko zabudnete, kam ste ich dali.

Feng Shui

Nedávajte si pod posteľ ani krehké a cenné veci, ako sviatočný porcelán po babičke. Nikdy neviete, kedy vám praskne rošt a nešťastie bude na svete. Podľa Feng Shui nemá byť pod posteľou vôbec nič, pretože to bráni prirodzenému toku energie. Takže ak sa snažíte doma rovnať nábytok podľa tohto starodávneho učenia, nič si pod posteľ nedávajte, aby sa vám v živote dobre darilo.

Článok Pod posteľou nie sú iba bubáci bol publikovaný 6. května 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...