Ako do domu dodať sezónne čaro

Sponzorované odkazy:

Ako do domu dodať sezónne čaro

Interiéry našich domov sa v priebehu času príliš nemenia, pokiaľ nechcete každý rok kupovať nový nábytok a vybavenie, jedným zo spôsobov, ako to doma trochu pozmeniť, sú nové bytové textílie a dekorácie.

Sezónne dekorácie môžu decentne pozmeniť vzhľad interiéru. Na jar to môžu byť veľkonočné ozdoby, jarné kvety, v lete mušle od mora, na jeseň rôzne aranžovanie z jesenných plodov a lístia, halloweenskej tekvice, v zime sviečky a vianočné dekorácie.

Zaujímavé je aj to, že na jar máme tendenciu voliť svieže a žiarivé farby, v lete skôr pastelové tóny a s príchodom jesene volíme skôr tlmenejšie odtiene.

Textil

Ak chcete zmenu a nechcete premaľovať steny, či kupovať novú sedaciu súpravu, môžete použiť textil a vankúše. Nový prehoz na sedaciu súpravu, farebný pléd, dekoračné vankúšiky, nové závesy, či záclony – to všetko dokáže vylepšiť interiér za pár eur a hlavne za pár minút.

Aj na záhrade dokáže zmena farby podsedákov na záhradnom nábytku úplne zmeniť vzhľad celej pergoly. Stačí kúpiť nový obrus, či behúň, poprípade podložky pod taniere, na stôl novú vázu a je to.

Veľmi efektívne sú najrôznejšie sviečky, svetielka, led diódy a pod. Svetlo dokáže navodiť romantiku a nám pomôcť s upokojením mysle. Severania svetielka a sviečky používajú v interiéroch veľmi často, pretože majú málo prirodzeného svetla. Je to tiež jeden z konceptov hygge štýlu.

Nezabúdajte na okná a dvere

Okná, parapety, schody do domu a dvere – to všetko sú ideálne miesta na sezónnu výzdobu. Veniec na dvere môžete meniť každé ročné obdobie, rovnako tak môžete kvetináče pri vchodových dverách osadiť novými kvetinami, či vyzdobiť novými dekoráciami, napríklad tekvicami, vetvičkami a pod.

Do kvetináčov na parapety si môžete zasadiť voňavé bylinky, ktoré vám uľahčia varenie, alebo ich môžete tiež sezónne obmieňať. Na okná môžete na Vianoce zavesiť drobné svetielka, v lete ozdobiť vázou s kvetinou, venčekmi, či girlandami.

Inšpirujte sa na prechádzkach prírodou. Na prechádzke natrhajte lúčne kvety, nazbierajte šípky, gaštany, šišky, kamienky. V každom ročnom období vonku nájdete dekorácie, ktoré sú zadarmo a ktoré dokážu oživiť váš interiér.

Článok Ako do domu dodať sezónne čaro bol publikovaný 20. srpna 2022 v 08.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...