Kam upratať nepotrebné sezónne vybavenie

Sponzorované odkazy:

Kam upratať nepotrebné sezónne vybavenie

Na konci leta väčšina z nás preberie skrine, vytriedi malé oblečenie, deťom pripravíme pomôcky do školy a pomaly, ale určite začneme upratovať letné športové potreby a oblečenie. Kam ale s nimi?

Do pivnice? Na povalu? Do garáže? A čo keď bývate v byte a nemáte prebytok voľného priestoru? Navyše musíte drahé oblečenie a športové vybavenie skladovať tak, aby ho nemohli rozhrýzť myši, či sa doň nedala pleseň, alebo mole.

Najlepšie bude, ak si na skladovanie oblečenia a ostatných sezónnych vecí zaobstaráte plastové priehľadné boxy, vďaka tomu ľahko uvidíte, čo v nich je aj bez zbytočného vyberania obsahu a prehrabávania sa v ňom. Ak si zvolíte papierové krabice, zarábate si hneď na niekoľko problémov. Môže sa k veciam dostať vlhko, naviac zakaždým, keď budete niečo hľadať, budete musieť zbytočne otvárať množstvo krabíc a nekonečne dlho sa v nich prehrabovať.

Aj keď zvolíte priehľadné boxy, riadne ich popíšte a než veci upracete, dajte si tú prácu a všetko roztrieďte a zorganizujte. Vybavenie na pláž dajte zvlášť, rovnako tak plastový riad, tégliky na letné oslavy narodenín a grilovanie, tričká, šaty, rybárske vybavenie. Dbajte na pravidlo svoje k svojmu. Ušetrí vám to čas a nervy, keď budete na jar toto vybavenie hľadať.

Všetko by ste mali roztriediť skôr, ako sa vydáte kúpiť potrebné boxy. Je dôležité, aby ste mali prehľad, koľko jednotlivých potrieb a oblečenia máte, aby boxy neboli príliš malé ani veľké. Zásadné tiež bude, premerať police a priestory, kde chcete sezónne veci skladovať. Aby ste nezakúpili boxy, ktoré vám budú z políc vytŕčať, či prepadávať.

Boxy by mali byť stohovateľné, ľahko umývateľné a najlepšie v jednom dizajne. Budú tak vyzerať oveľa lepšie.

Neskladujte veci, ktoré ste už roky nepoužili, preto pred upratovaním sezónnych vecí tiež všetko preberte, nepotrebné veci predajte, či venujte na charitu.

Článok Kam upratať nepotrebné sezónne vybavenie bol publikovaný 23. srpna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...