Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? I. diel

Sponzorované odkazy:

Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? I. diel

Voňavý hrnček dobre pripravenej kávy. To je to, bez čoho si väčšina našej populácie nevie predstaviť ráno. Káva je oddávna obľúbeným nápojom ľudí po celom svete. S kávou je každé ráno lepšie a deň produktívnejší.

O to lepšie, pokiaľ je tento nápoj pripravený z čerstvo namletých kávových zŕn a s troškou napeneného mlieka. U vás doma, keď si toto slnko v hrnčeku budete môcť vychutnať ešte v pyžame a pripraviť sa na náročný pracovný deň.

Kávovary sa pomaly, ale určite stávajú bežnou súčasťou vybavenia každej domácnosti. Málokto ešte používa instantnú kávu z obchodu, ktorú zaleje vodou z rýchlo varnej kanvice. To totiž ani nie je poriadna káva. Príprava kvalitnej kávy je obradom, pri ktorom je rozhodujúca nielen teplota kávy, ale aj veľkosť a kvalita kávových zrniek. Je len na vás, či si vyberiete Arabicu, či Robustu, každopádne by ste si mali vybrať poriadny kávovar. Ako na to?

Kávovary sa dodávajú v rôznych konfiguráciách, od neelektrických prelievacích modelov cez elektrické prekvapkávače, cez kávovary na šálky alebo tie na kapsule, ktoré pripravujú jednu šálku po druhej, až po stroje na espresso. Kávovary za studena sú jedinečnou kategóriou, pretože používajú studenú vodu na výrobu koncentrátu kávy alebo môžu vyrobiť menej koncentrovanú verziu, ktorá je pripravená na pitie tak, ako je. Nie sú príliš obvyklé v našich končinách, takže sa s nimi príliš nestretnete.

Pri nákupe kávovaru treba vziať do úvahy mnoho vecí, ale musíte dbať na svoje osobné preferencie, cenu kávovaru a pohodlie pri obsluhe kávovaru. Pokiaľ ste leniví, vyberte si programovateľný kávovar, či prekvapkávač, ktorý vám dokáže pripraviť kávu na siedmu hodinu. Takže keď vstanete, už ucítite vôňu kávy a nebudete sa musieť o nič starať, stačí len večer kávovar naprogramovať.

Plne automatické kávovary a prístroje na espresso sú v našich domácnostiach najobľúbenejšie. Dobrú kávu si pripravíte pomocou niekoľkých tlačidiel, v dnešnej dobe si ani nemusíte ručne šľahať mlieko.

Článok pokračuje TU .

Článok Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? I. diel bol publikovaný 25. března 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...